Karé na cibuľke /
Tento recept ponúka klasiku domácej kuchyne – bravčové karé podávané v bohatej cibuľovej omáčke. Mäso sa najprv sprudka orestuje, aby...
Tento recept ponúka klasiku domácej kuchyne – bravčové karé podávané v bohatej cibuľovej omáčke. Mäso sa najprv sprudka orestuje, aby si zachovalo šťavnatosť, a potom sa dlhým dusením v cibuľovom základe s vývarom a cesnakom zmení na jemné sústo, ktoré sa rozpadáva na vidličke. Cibuľa počas varenia získa sladkastú chuť a vytvorí s maslom a múkou hladkú, krémovú omáčku. Vhodné ako sýty obed so zemiakovou kašou alebo ryžou.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Zemiaky
Bravčové mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1000 g – bravčové karé
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 3 PL – olej
- 3 ks – cibuľa
- 50 g – maslo
- 2 PL – hladká múka
- 1000 ml – hovädzí vývar
- 4 strúčiky – cesnak
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Karé nakrájame na hrubšie plátky a ochutíme soľou a korením. Cibuľu pokrájame na mesiačiky.
- Mäso opečieme z oboch strán na oleji v hlbokej panvici a odložíme bokom.
- Do výpeku pridáme cibuľu, ktorú restujeme do zlatista asi 5 minút.
- Pridáme maslo, necháme ho rozpustiť, zasypeme múkou a premiešame. Postupne za miešania prilievame vývar.
- Do omáčky pridáme pretlačený cesnak a vložíme naspäť mäso. Panvicu zakryjeme a na slabom ohni dusíme 2 hodiny.
- Servírujeme so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #karé #domacaKuchyna #cibulovaOmacka #dusenie #slovenskerecepty
7 zobrazení