Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové karé v jemnej cibuľovej omáčke

Karé na cibuľke / Tento recept ponúka klasiku domácej kuchyne – bravčové karé podávané v bohatej cibuľovej omáčke. Mäso sa najprv sprudka orestuje, aby... Tento recept ponúka klasiku domácej kuchyne – bravčové karé podávané v bohatej cibuľovej omáčke. Mäso sa najprv sprudka orestuje, aby si zachovalo šťavnatosť, a potom sa dlhým dusením v cibuľovom základe s vývarom a cesnakom zmení na jemné sústo, ktoré sa rozpadáva na vidličke. Cibuľa počas varenia získa sladkastú chuť a vytvorí s maslom a múkou hladkú, krémovú omáčku. Vhodné ako sýty obed so zemiakovou kašou alebo ryžou.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Zemiaky Bravčové mäso Pečené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1000 g – bravčové karé
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 3 PL – olej
  • 3 ks – cibuľa
  • 50 g – maslo
  • 2 PL – hladká múka
  • 1000 ml – hovädzí vývar
  • 4 strúčiky – cesnak
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Karé nakrájame na hrubšie plátky a ochutíme soľou a korením. Cibuľu pokrájame na mesiačiky.
  2. Mäso opečieme z oboch strán na oleji v hlbokej panvici a odložíme bokom.
  3. Do výpeku pridáme cibuľu, ktorú restujeme do zlatista asi 5 minút.
  4. Pridáme maslo, necháme ho rozpustiť, zasypeme múkou a premiešame. Postupne za miešania prilievame vývar.
  5. Do omáčky pridáme pretlačený cesnak a vložíme naspäť mäso. Panvicu zakryjeme a na slabom ohni dusíme 2 hodiny.
  6. Servírujeme so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #karé #domacaKuchyna #cibulovaOmacka #dusenie #slovenskerecepty
7 zobrazení