Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé bravčové karé v čínskej marináde

Bravčové na čínsky spôsob / Tento recept ponúka lahodné bravčové karé prevoňané čínskymi koreninami a dochutené sójovou a ustricovou omáčkou. Vďaka marinovaniu sa mäso krásne... Tento recept ponúka lahodné bravčové karé prevoňané čínskymi koreninami a dochutené sójovou a ustricovou omáčkou. Vďaka marinovaniu sa mäso krásne ochutí a zostane šťavnaté, zatiaľ čo chrumkavá strúhanka vytvorí lákavý kontrast. Rezníky sa opekajú do zlatistej kôrky, pričom ich výrazná chuť sa dokonale snúbi s dusenou ryžou a pikantnou omáčkou. Ideálny tip na originálny obed alebo večeru s ázijským nádychom, ktorý poteší aj náročných gurmánov.
Hlavné jedlá Večera Obed Bravčové mäso Vyprážané Exotické jedlá Ázijská kuchyňa Rýchla príprava (do 30 min.)
140 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 500 g – bravčové karé
  • 2 PL – ryžové víno
  • 1 PL – sójová omáčka
  • 1 PL – ustricová omáčka
  • 1 KL – čínske korenie piatich chutí
  • 1 štipka – mleté čierne korenie
  • 1 PL – kryštálový cukor
  • 250 ml – voda
  • 30 g – kukuričný škrob
  • 1 ks – vajce
  • na obaľovanie – strúhanka
  • na vyprážanie – olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Bravčové karé nakrájame na tri hrubšie plátky a po stranách narežeme, aby sa nekrútili.
  2. Tupou stranou noža ich jemne narežeme do mriežky a následne jemne rozklepeme tĺčikom.
  3. V miske pripravíme marinádu z vína, sójovej a ustricovej omáčky, korenia, cukru a vody. Do marinády vložíme mäso a marinujeme 2 hodiny.
  4. Následne pridáme k mäsu rozšľahané vajce a škrob, premiešame a každý plátok obaľujeme v strúhanke.
  5. Plátky vyprážame v horúcom oleji 5–7 minút z každej strany dozlatista.
  6. Servírujeme s ryžou a pikantnou omáčkou, ideálne aj s parenou zeleninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #cinskaKuchyna #rezen #karé #chrumkave #marinada #smazenie
12 zobrazení