Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pomaly pečená krkovička s cibuľou a paprikou

Krkovička na cibuli / Tento recept prináša mimoriadne lahodnú bravčovú krkovičku, ktorá sa doslova rozpadá pod vidličkou. V sladko-ostrej marináde sa spája chuť kečupu,... Tento recept prináša mimoriadne lahodnú bravčovú krkovičku, ktorá sa doslova rozpadá pod vidličkou. V sladko-ostrej marináde sa spája chuť kečupu, horčice a aromatických korenín. Cibuľa a farebné papriky jedlo nielen rozvoňajú, ale dodajú mu aj príjemnú šťavnatosť. Pomaly pečené mäso si zachová svoju jemnosť a skvele sa hodí k pučeným zemiakom či kyslej prílohe. Výsledkom je výnimočný obed pre celú rodinu, ktorý sa oplatí zaradiť medzi stálice.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Bravčové mäso Jedlá z hydiny Pečené
15 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1000 g – bravčová krkovička
  • 100 g – jemný kečup
  • 2 PL – plnotučná horčica
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – mletá paprika
  • 1 KL – majorán
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 štipka – mleté čili
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 3 ks – cibuľa
  • 0.5 ks – červená paprika
  • 0.5 ks – žltá paprika
  • 100 ml – voda
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Vložíme ich do pekáča s pokrievkou.
  2. Zmiešame kečup, horčicu, pretlačený cesnak, papriku, majorán, rascu, čili a dochutíme soľou a korením.
  3. Marinádu nalejeme na mäso a dobre premiešame, aby sa každý plátok obalil. Necháme chvíľu odstáť.
  4. Medzitým si nakrájame cibuľu a papriku na mesiačiky a pridáme ich k mäsu.
  5. Prilejeme asi deci vody, prikryjeme a pečieme v rúre na 160 °C približne 2,5 až 3 hodiny.
  6. Mäso podávame rozpadávajúce sa s pučenými zemiakmi a kyslou prílohou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#krkovička #bravčové #pomalyPečené #hlavnejedlo #domácakuchyňa #paprika #cibuľa
8 zobrazení