Krkovička na cibuli /
Tento recept prináša mimoriadne lahodnú bravčovú krkovičku, ktorá sa doslova rozpadá pod vidličkou. V sladko-ostrej marináde sa spája chuť kečupu,...
Tento recept prináša mimoriadne lahodnú bravčovú krkovičku, ktorá sa doslova rozpadá pod vidličkou. V sladko-ostrej marináde sa spája chuť kečupu, horčice a aromatických korenín. Cibuľa a farebné papriky jedlo nielen rozvoňajú, ale dodajú mu aj príjemnú šťavnatosť. Pomaly pečené mäso si zachová svoju jemnosť a skvele sa hodí k pučeným zemiakom či kyslej prílohe. Výsledkom je výnimočný obed pre celú rodinu, ktorý sa oplatí zaradiť medzi stálice.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Bravčové mäso
Jedlá z hydiny
Pečené
15 min príprava
150 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1000 g – bravčová krkovička
- 100 g – jemný kečup
- 2 PL – plnotučná horčica
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 PL – mletá paprika
- 1 KL – majorán
- 1 KL – drvená rasca
- 1 štipka – mleté čili
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 3 ks – cibuľa
- 0.5 ks – červená paprika
- 0.5 ks – žltá paprika
- 100 ml – voda
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Vložíme ich do pekáča s pokrievkou.
- Zmiešame kečup, horčicu, pretlačený cesnak, papriku, majorán, rascu, čili a dochutíme soľou a korením.
- Marinádu nalejeme na mäso a dobre premiešame, aby sa každý plátok obalil. Necháme chvíľu odstáť.
- Medzitým si nakrájame cibuľu a papriku na mesiačiky a pridáme ich k mäsu.
- Prilejeme asi deci vody, prikryjeme a pečieme v rúre na 160 °C približne 2,5 až 3 hodiny.
- Mäso podávame rozpadávajúce sa s pučenými zemiakmi a kyslou prílohou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#krkovička #bravčové #pomalyPečené #hlavnejedlo #domácakuchyňa #paprika #cibuľa
8 zobrazení