Sekaná s omáčkou /
Toto tradičné jedlo je dôkazom, že jednoduchosť často chutí najlepšie. Kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa, jemne opečenej cibule s cesnakom...
Toto tradičné jedlo je dôkazom, že jednoduchosť často chutí najlepšie. Kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa, jemne opečenej cibule s cesnakom a koreninami vytvára šťavnatú mäsovú pochúťku. Dlhé dusenie vo víne, vývare a paradajkovom pretlaku dodáva pokrmu bohatú a plnú chuť. Lahodná omáčka z výpeku perfektne dopĺňa sekanú servírovanú so zemiakovou kašou. Skvelá voľba na rodinný obed aj nedeľné pohostenie.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Dusené
20 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- trochu – olej
- 700 g – mleté mäso (mix – bravčové a hovädzie)
- 70 g – strúhanka
- 2 ks – vajce
- 1 PL – plnotučná horčica
- 1 KL – mletá paprika
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 PL – paradajkový pretlak
- 500 ml – zeleninový vývar (bujón)
- 150 ml – červené víno
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame a orestujeme na troške oleja asi tri minúty.
- Premiestnime ich do misky s mletým mäsom, pridáme vajcia, horčicu, papriku, strúhanku, soľ a korenie, a vytvoríme kompaktný bochník.
- Sekanú sprudka opečieme z oboch strán na horúcom oleji v panvici alebo liatinovom pekáči.
- Pridáme paradajkový pretlak, víno a vývar, prikryjeme a dusíme na miernom ohni približne hodinu.
- Podávame na plátky, preliate omáčkou z výpeku a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Hodí sa k zemiakovej kaši alebo dusenej zelenine.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sekana #masoveJedlo #domacaKuchyna #vypekovaOmacka #tradicnyRecept #obedPreRodinu
166 zobrazení