Hovädzia sekaná /
Táto šťavnatá hovädzia sekaná v chrumkavej slaninovej kôrke je dokonalým spojením tradičnej chuti a výnimočnej prezentácie. Vhodná ako nedeľný obed,...
Táto šťavnatá hovädzia sekaná v chrumkavej slaninovej kôrke je dokonalým spojením tradičnej chuti a výnimočnej prezentácie. Vhodná ako nedeľný obed, ale aj ako slávnostné jedlo pre hostí. Jemné koreniny a údená paprika jej dodávajú bohatú chuť, zatiaľ čo slanina zabezpečí chrumkavý povrch a šťavnaté vnútro. Podávajte s krémovou zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre dokonalý zážitok. Ideálna voľba pre milovníkov mäsa a klasiky s moderným dotykom.
Hlavné jedlá
Obed
Slané chuťovky
Večera
Hovädzie mäso
Údeniny
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 800 g – mleté hovädzie mäso
- 2 ks – vajce
- 80 g – strúhanka
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – soľ
- 1 KL – údená paprika
- 1 KL – drvená rasca
- 1 PL – plnotučná horčica
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 10 plátkov – slanina
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Do veľkej misy pridáme mleté hovädzie mäso, vajcia, strúhanku, soľ, korenie, údenú papriku, rascu, horčicu a nasekanú petržlenovú vňať.
- Na jemno postrúhame cibuľu a cesnak, pridáme k mäsu a rukami vytvarujeme kompaktnú zmes do tvaru valčeka.
- Plátky slaniny uložíme do pekáča s miernym prekrytím a do stredu položíme mäsový valček. Slaninu prehneme cez vrch sekanej.
- Do pekáča nalejeme asi deci vody, prikryjeme a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.
- Odstránime pokrievku a necháme ešte 10–15 minút dopiecť, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
- Sekanú nakrájame na plátky a servírujeme so zemiakovou kašou a nakladanou alebo dusenou zeleninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hovadziaSekana #peceneJedlo #slaninovaKôrka #klasika #nedelnyObed #masovyRecept
8 zobrazení