Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Domáci kebab z kuracích pŕs

Kurací kebab / Prečo čakať na donášku, keď si môžete pripraviť chutný kebab doma? Táto verzia s jemne marinovaným kuracím mäsom a gréckym... Prečo čakať na donášku, keď si môžete pripraviť chutný kebab doma? Táto verzia s jemne marinovaným kuracím mäsom a gréckym jogurtom je lahodná a jednoduchá na prípravu. Vďaka kombinácii korenín, byliniek a pečenia vo forme mäsovej veže získate šťavnaté kúsky mäsa ako z profesionálneho kebabu. Podávajte ich v tortille so zeleninou a hranolkami pre kompletný zážitok. Skvelá voľba na víkendový obed alebo neformálne večerné pohostenie s priateľmi.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Kuracie mäso Pečené Grécka kuchyňa
70 min príprava
40 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4

  • 500 g – kuracie prsia
  • 400 g – grécky jogurt
  • 4 PL – citrónová šťava
  • 3 KL – mletá paprika
  • 1 KL – grilovacie korenie
  • 1 KL – soľ
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 0.5 ks – červená cibuľa
  • 0.5 ks – paradajka
  • – zemiakové hranolčeky
  • – pšeničné tortilly
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zmiešame grécky jogurt, citrónovú šťavu, koreniny, soľ a nasekanú petržlenovú vňať, čím vytvoríme marinádu.
  2. Kuracie prsia pozdĺžne nakrájame na tenké plátky a obalíme v marináde. Necháme v chlade marinovať približne hodinu.
  3. Na plech s papierom na pečenie položíme polovicu cibule, zapichneme do nej špajľu a napichujeme marinované mäso. Navrch dáme polovicu paradajky.
  4. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 40 minút spolu s hranolkami.
  5. Upečené mäso odkrajujeme alebo trháme ako pri kebabe a podávame ho s tortillami a zeleninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kebab #kuraciKebab #domaciRecept #grilovaneMaso #tortilla #pecene
10 zobrazení