Kurací kebab /
Prečo čakať na donášku, keď si môžete pripraviť chutný kebab doma? Táto verzia s jemne marinovaným kuracím mäsom a gréckym...
Prečo čakať na donášku, keď si môžete pripraviť chutný kebab doma? Táto verzia s jemne marinovaným kuracím mäsom a gréckym jogurtom je lahodná a jednoduchá na prípravu. Vďaka kombinácii korenín, byliniek a pečenia vo forme mäsovej veže získate šťavnaté kúsky mäsa ako z profesionálneho kebabu. Podávajte ich v tortille so zeleninou a hranolkami pre kompletný zážitok. Skvelá voľba na víkendový obed alebo neformálne večerné pohostenie s priateľmi.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Kuracie mäso
Pečené
Grécka kuchyňa
70 min príprava
40 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4
- 500 g – kuracie prsia
- 400 g – grécky jogurt
- 4 PL – citrónová šťava
- 3 KL – mletá paprika
- 1 KL – grilovacie korenie
- 1 KL – soľ
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 0.5 ks – červená cibuľa
- 0.5 ks – paradajka
- – zemiakové hranolčeky
- – pšeničné tortilly
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zmiešame grécky jogurt, citrónovú šťavu, koreniny, soľ a nasekanú petržlenovú vňať, čím vytvoríme marinádu.
- Kuracie prsia pozdĺžne nakrájame na tenké plátky a obalíme v marináde. Necháme v chlade marinovať približne hodinu.
- Na plech s papierom na pečenie položíme polovicu cibule, zapichneme do nej špajľu a napichujeme marinované mäso. Navrch dáme polovicu paradajky.
- Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 40 minút spolu s hranolkami.
- Upečené mäso odkrajujeme alebo trháme ako pri kebabe a podávame ho s tortillami a zeleninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kebab #kuraciKebab #domaciRecept #grilovaneMaso #tortilla #pecene
10 zobrazení