Kuracie rezne s mrkvovým šalátom /
Tento jednoduchý, no chutný obed kombinuje klasické kuracie rezne s ľahkým a osviežujúcim šalátom z mrkvy a zeleru. Rezne sú...
Tento jednoduchý, no chutný obed kombinuje klasické kuracie rezne s ľahkým a osviežujúcim šalátom z mrkvy a zeleru. Rezne sú dokonale chrumkavé, jemne šťavnaté a v spojení so sviežim šalátom vytvárajú skvelý kontrast chutí. Mrkvový šalát s kyslou smotanou, medom a kvapkou citrónovej šťavy prináša sviežosť a vyváženú sladkokyslú chuť. Tento recept je ideálny na víkendový obed či rýchlu večeru, ktorú zvládne pripraviť každý. Navyše, šalát chutí skvele aj samostatne ako ľahká príloha.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Kuracie mäso
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
20 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – kuracie prsia
- – soľ
- – hladká múka
- – vajce
- – strúhanka
- – olej na vyprážanie
- 4 ks – väčšia mrkva
- 0.5 ks – menší zeler
- 200 g – kyslá smotana
- 1 PL – citrónová šťava
- 1 KL – med
- – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mrkvu a zeler ošúpeme, nastrúhame najemno a zmiešame s citrónovou šťavou, medom a kyslou smotanou. Dochutíme soľou a mletým korením.
- Hotový šalát vložíme na aspoň hodinu do chladničky, aby sa chute spojili.
- Kuracie prsia rozrežeme pozdĺžne a pod fóliou ich naklepeme na tenké plátky.
- Rezne osolíme a obaľujeme v múke, vajci a strúhanke (trojobal).
- Opekáme ich na horúcom oleji z oboch strán dozlatista.
- Servírujeme ešte teplé, spolu s vychladeným mrkvovým šalátom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracierezne #mrkvovysalat #rychlyobed #trojobal #domacejedlo #slovenskakuchyna
5 zobrazení