Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečené kura s pomarančom a zázvorom

Pomarančovo-zázvorové kura / Toto šťavnaté a voňavé kura je dokonalou kombináciou sladkého medu, sviežej pomarančovej kôry a jemne pikantného zázvoru. Marináda prenikne do... Toto šťavnaté a voňavé kura je dokonalou kombináciou sladkého medu, sviežej pomarančovej kôry a jemne pikantného zázvoru. Marináda prenikne do mäsa a pri pomalom pečení vytvára karamelizovanú a chrumkavú kôrku. Vďaka pomaranču a cesnaku je každé sústo výnimočne chutné a aromatické. Tento recept je ideálny na víkendový obed či večeru s rodinou. Podávajte ho s ryžou alebo pečenými zemiakmi pre dokonalý zážitok.
Hlavné jedlá Obed Večera Jedlá z hydiny Kuracie mäso Pečené Zapekané Slovenská kuchyňa
45 min príprava
105 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1 ks – celé kura
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – nastrúhaný zázvor
  • 1 ks – pomaranč (kôra)
  • 1 KL – oregano (sušené)
  • 0.5 KL – čili vločky
  • 2 PL – cukor trstinový
  • 2 PL – med
  • 2 PL – olivový oej
  • 100 ml – pomarančová šťava
  • – soľ
  • – mleté čierne korenie
  • 100 ml – kurací vývar
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kura dôkladne umyjeme, osušíme papierovou utierkou a rozrežeme pozdĺž chrbtice na dve polovice.
  2. Cibuľu nakrájame na plátky a poukladáme ju na dno pekáča. Na ňu položíme polky kuraťa kožou nahor.
  3. Zmes pripravíme z cesnaku, zázvoru, pomarančovej kôry a šťavy, medu, cukru, čili vločiek, oregana a oleja. Dochutíme soľou a korením.
  4. Marinádu rozotrieme po kuraťu a necháme odpočívať 30 minút. Potom podlejeme vývarom a pečieme zakryté 90 minút na 180ºC.
  5. Na záver pekáč odkryjeme a kura dopečieme približne 15 minút pod grilom do zlatista.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#peceneKura #zazvor #pomaranc #aromatickeJedlo #nedelnyObed #kuracieMaso
11 zobrazení