Pomarančovo-zázvorové kura /
Toto šťavnaté a voňavé kura je dokonalou kombináciou sladkého medu, sviežej pomarančovej kôry a jemne pikantného zázvoru. Marináda prenikne do...
Toto šťavnaté a voňavé kura je dokonalou kombináciou sladkého medu, sviežej pomarančovej kôry a jemne pikantného zázvoru. Marináda prenikne do mäsa a pri pomalom pečení vytvára karamelizovanú a chrumkavú kôrku. Vďaka pomaranču a cesnaku je každé sústo výnimočne chutné a aromatické. Tento recept je ideálny na víkendový obed či večeru s rodinou. Podávajte ho s ryžou alebo pečenými zemiakmi pre dokonalý zážitok.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Jedlá z hydiny
Kuracie mäso
Pečené
Zapekané
Slovenská kuchyňa
45 min príprava
105 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1 ks – celé kura
- 1 ks – cibuľa
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 PL – nastrúhaný zázvor
- 1 ks – pomaranč (kôra)
- 1 KL – oregano (sušené)
- 0.5 KL – čili vločky
- 2 PL – cukor trstinový
- 2 PL – med
- 2 PL – olivový oej
- 100 ml – pomarančová šťava
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- 100 ml – kurací vývar
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kura dôkladne umyjeme, osušíme papierovou utierkou a rozrežeme pozdĺž chrbtice na dve polovice.
- Cibuľu nakrájame na plátky a poukladáme ju na dno pekáča. Na ňu položíme polky kuraťa kožou nahor.
- Zmes pripravíme z cesnaku, zázvoru, pomarančovej kôry a šťavy, medu, cukru, čili vločiek, oregana a oleja. Dochutíme soľou a korením.
- Marinádu rozotrieme po kuraťu a necháme odpočívať 30 minút. Potom podlejeme vývarom a pečieme zakryté 90 minút na 180ºC.
- Na záver pekáč odkryjeme a kura dopečieme približne 15 minút pod grilom do zlatista.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#peceneKura #zazvor #pomaranc #aromatickeJedlo #nedelnyObed #kuracieMaso
11 zobrazení