Pečené bravčové kotlety /
Šťavnaté bravčové kotlety pripravené na panvici a dokončené v rúre s glazúrou z medu a cesnaku sú dokonalým spojením sladkosti,...
Šťavnaté bravčové kotlety pripravené na panvici a dokončené v rúre s glazúrou z medu a cesnaku sú dokonalým spojením sladkosti, jemnej pikantnosti a chrumkavej kôrky. Výsledok je mäso s intenzívnou chuťou a krásnym lesklým povrchom. Výborné na víkendový obed aj neformálnu večeru.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bravčové mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – bravčové kotlety
- trochu – soľ
- trochu – mleté čierne korenie
- trochu – sušený cesnak
- trochu – mletá paprika
- 2 PL – olej
- 2 PL – maslo
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 PL – med
- 200 ml – hovädzí vývar
- 1 KL – ryžový ocot
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kotlety osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a cesnakom z oboch strán.
- Opečieme ich na oleji do zlata z oboch strán (cca 5 minút na stranu) a odložíme bokom.
- Vo výpeku rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, med, vývar a ocot. Varíme, kým omáčka zhustne.
- Kotlety vrátime do panvice, obalíme v omáčke a vložíme pod gril na 10 minút.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcoveKotlety #glazura #medovyRecept #cesnakovaOmacka #rychlyObed #peceneMaso
11 zobrazení