Pečené kuracie stehienka /
Toto jedlo spája sladkú a pikantnú chuť do dokonalej harmónie. Kuracie stehienka marinované v medovo-cesnakovej omáčke sa pečú dozlatista a...
Toto jedlo spája sladkú a pikantnú chuť do dokonalej harmónie. Kuracie stehienka marinované v medovo-cesnakovej omáčke sa pečú dozlatista a vytvárajú šťavnatý a intenzívne aromatický výsledok. Skvelé na obed, večeru alebo ako výborné občerstvenie pri posedení s priateľmi.
Hlavné jedlá
Obed
Rýchla príprava (do 30 min.)
Kuracie mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 10
- 10 ks – kuracie stehná dolné
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 1 PL – sladká paprika
- 2 PL – olej
- 3 PL – sójová omáčka
- 3 PL – med
- 5 strúčikov – cesnak
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie stehná narežeme a vložíme do misy.
- Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a rozotrieme korenie na každé stehno.
- Zmiešame olej, sójovú omáčku, med a pretlačený cesnak, prelejeme marinádou a necháme 30 minút odležať v chlade.
- Marinované stehná poukladáme na plech a pečieme pri 190°C 40 minút.
- Na záver ich potrieme zvyšnou marinádou a grilujeme ešte 10 minút.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracieStehienka #peceneKuracie #medovyRecept #cesnakoveJedlo #rychlaVecera #oblozeneJedla
7 zobrazení