Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Medovo-cesnakové kuracie stehienka

Pečené kuracie stehienka / Toto jedlo spája sladkú a pikantnú chuť do dokonalej harmónie. Kuracie stehienka marinované v medovo-cesnakovej omáčke sa pečú dozlatista a... Toto jedlo spája sladkú a pikantnú chuť do dokonalej harmónie. Kuracie stehienka marinované v medovo-cesnakovej omáčke sa pečú dozlatista a vytvárajú šťavnatý a intenzívne aromatický výsledok. Skvelé na obed, večeru alebo ako výborné občerstvenie pri posedení s priateľmi.
Hlavné jedlá Obed Rýchla príprava (do 30 min.) Kuracie mäso Pečené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 10

  • 10 ks – kuracie stehná dolné
  • 0.5 KL – soľ
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 1 PL – sladká paprika
  • 2 PL – olej
  • 3 PL – sójová omáčka
  • 3 PL – med
  • 5 strúčikov – cesnak
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie stehná narežeme a vložíme do misy.
  2. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a rozotrieme korenie na každé stehno.
  3. Zmiešame olej, sójovú omáčku, med a pretlačený cesnak, prelejeme marinádou a necháme 30 minút odležať v chlade.
  4. Marinované stehná poukladáme na plech a pečieme pri 190°C 40 minút.
  5. Na záver ich potrieme zvyšnou marinádou a grilujeme ešte 10 minút.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieStehienka #peceneKuracie #medovyRecept #cesnakoveJedlo #rychlaVecera #oblozeneJedla
7 zobrazení