Plnená kapusta /
Holubky, známe aj ako plnená kapusta, sú ikonickým jedlom našej kuchyne. Jemne ochutené mleté mäso s ryžou sa balí do...
Holubky, známe aj ako plnená kapusta, sú ikonickým jedlom našej kuchyne. Jemne ochutené mleté mäso s ryžou sa balí do mäkkých kapustových listov, varí v mäsovom vývare a nakoniec sa prelieva voňavou paradajkovou omáčkou. Výsledkom je sýte a chutné jedlo, ktoré je ideálne na nedeľný obed alebo oslavu.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – biela kapusta
- 1 liter – mäsový vývar
- 1 kg – mleté mäso (hovädzie a bravčové)
- 200 g – uvarená ryža
- 2 ks – cibuľa
- 0.5 KL – oregano
- 0.5 KL – tymian
- 1 KL – mleté čierne korenie
- 0.25 KL – čili
- 1 KL – soľ
- 2 PL – olivový olej
- 2 strúčiky – cesnak
- 0.5 KL – bazalka
- 1 liter – pasírované paradajky
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z kapusty vyrežeme hlúb a varíme ju 10 minút, postupne oddelíme listy.
- Mleté mäso zmiešame s ryžou, orestovanou cibuľou, bylinkami, soľou a koreninami.
- Z listov orežeme hrubý stred, naplníme ich lyžicou plnky a zrolujeme.
- Holubky poukladáme do hrnca, zalejeme vývarom a varíme prikryté cca hodinu.
- Omáčku pripravíme orestovaním cibule, cesnaku a zaliatím paradajkami s korením.
- Uvarené holubky prelejeme horúcou omáčkou a podávame so zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#holubky #plnenaKapusta #slovenskaKuchyna #paradajkovaOmacka #klasika #tradicneJedla
153 zobrazení