Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Holubky – plnená kapusta s paradajkovou omáčkou

Plnená kapusta / Holubky, známe aj ako plnená kapusta, sú ikonickým jedlom našej kuchyne. Jemne ochutené mleté mäso s ryžou sa balí do... Holubky, známe aj ako plnená kapusta, sú ikonickým jedlom našej kuchyne. Jemne ochutené mleté mäso s ryžou sa balí do mäkkých kapustových listov, varí v mäsovom vývare a nakoniec sa prelieva voňavou paradajkovou omáčkou. Výsledkom je sýte a chutné jedlo, ktoré je ideálne na nedeľný obed alebo oslavu.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Zeleninové jedlá Zemiaky Tradičné jedlá Bravčové mäso Varené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – biela kapusta
  • 1 liter – mäsový vývar
  • 1 kg – mleté mäso (hovädzie a bravčové)
  • 200 g – uvarená ryža
  • 2 ks – cibuľa
  • 0.5 KL – oregano
  • 0.5 KL – tymian
  • 1 KL – mleté čierne korenie
  • 0.25 KL – čili
  • 1 KL – soľ
  • 2 PL – olivový olej
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 0.5 KL – bazalka
  • 1 liter – pasírované paradajky
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Z kapusty vyrežeme hlúb a varíme ju 10 minút, postupne oddelíme listy.
  2. Mleté mäso zmiešame s ryžou, orestovanou cibuľou, bylinkami, soľou a koreninami.
  3. Z listov orežeme hrubý stred, naplníme ich lyžicou plnky a zrolujeme.
  4. Holubky poukladáme do hrnca, zalejeme vývarom a varíme prikryté cca hodinu.
  5. Omáčku pripravíme orestovaním cibule, cesnaku a zaliatím paradajkami s korením.
  6. Uvarené holubky prelejeme horúcou omáčkou a podávame so zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#holubky #plnenaKapusta #slovenskaKuchyna #paradajkovaOmacka #klasika #tradicneJedla
153 zobrazení