Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové plátky s horčicovou omáčkou a fazuľkami so slaninou

Bravčové plátky na šampiňónoch / Tento recept spája šťavnaté bravčové karé s krémovou horčicovo-hubovou omáčkou a restovanými fazuľkami so slaninou. Vzniká tak vynikajúce jedlo, ktoré... Tento recept spája šťavnaté bravčové karé s krémovou horčicovo-hubovou omáčkou a restovanými fazuľkami so slaninou. Vzniká tak vynikajúce jedlo, ktoré je vhodné nielen na víkend, ale aj na sviatočný obed. Plátky mäsa sa krátko restujú, následne dusia v rúre a dochutia sa jemnou smotanovou omáčkou. Fazuľky so slaninou skvelo dopĺňajú túto harmonickú kombináciu. Výsledkom je sýte, výdatné a chuťovo bohaté jedlo.
Obed Prílohy a omáčky Večera Huby Zeleninové jedlá Bravčové mäso Jedlá z hydiny Zapekané Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 2 PL – olej
  • 8 plátkov – bravčové karé
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 200 g – šampiňóny
  • 1 KL – sušený tymián
  • 100 ml – voda
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 1 PL – hrubozrnná horčica
  • 300 g – zelené fazuľky
  • 150 g – slanina
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 180ºC. Karé narežeme po krajoch, osolíme, okoreníme a krátko sprudka opečieme na oleji.
  2. Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Potom necháme dôjsť pod alobalom.
  3. Na výpeku orestujeme šampiňóny, tymián, osolíme a okoreníme. Podlejeme vodou, pridáme smotanu a horčicu, varíme 5 minút do zhustnutia.
  4. Fazuľky uvaríme v osolenej vode, schladíme v studenej vode a scedíme.
  5. Slaninu orestujeme do chrumkava, pridáme fazuľky, dochutíme a krátko prehrejeme.
  6. Bravčové plátky podávame s horčicovou omáčkou a fazuľkami so slaninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #sampinony #horcicovaOmacka #fazuľky #vecera #slanina
44 zobrazení