Bravčové plátky na šampiňónoch /
Tento recept spája šťavnaté bravčové karé s krémovou horčicovo-hubovou omáčkou a restovanými fazuľkami so slaninou. Vzniká tak vynikajúce jedlo, ktoré...
Tento recept spája šťavnaté bravčové karé s krémovou horčicovo-hubovou omáčkou a restovanými fazuľkami so slaninou. Vzniká tak vynikajúce jedlo, ktoré je vhodné nielen na víkend, ale aj na sviatočný obed. Plátky mäsa sa krátko restujú, následne dusia v rúre a dochutia sa jemnou smotanovou omáčkou. Fazuľky so slaninou skvelo dopĺňajú túto harmonickú kombináciu. Výsledkom je sýte, výdatné a chuťovo bohaté jedlo.
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Huby
Zeleninové jedlá
Bravčové mäso
Jedlá z hydiny
Zapekané
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 8 plátkov – bravčové karé
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 200 g – šampiňóny
- 1 KL – sušený tymián
- 100 ml – voda
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 1 PL – hrubozrnná horčica
- 300 g – zelené fazuľky
- 150 g – slanina
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 180ºC. Karé narežeme po krajoch, osolíme, okoreníme a krátko sprudka opečieme na oleji.
- Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Potom necháme dôjsť pod alobalom.
- Na výpeku orestujeme šampiňóny, tymián, osolíme a okoreníme. Podlejeme vodou, pridáme smotanu a horčicu, varíme 5 minút do zhustnutia.
- Fazuľky uvaríme v osolenej vode, schladíme v studenej vode a scedíme.
- Slaninu orestujeme do chrumkava, pridáme fazuľky, dochutíme a krátko prehrejeme.
- Bravčové plátky podávame s horčicovou omáčkou a fazuľkami so slaninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #sampinony #horcicovaOmacka #fazuľky #vecera #slanina
44 zobrazení