Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčová panenka pečená so zeleninou

Pečená panenka / Rýchly a jednoduchý recept z jedného pekáča – šťavnatá bravčová panenka pečená spolu s chrumkavými zemiakmi a sladkou mrkvou. Všetko... Rýchly a jednoduchý recept z jedného pekáča – šťavnatá bravčová panenka pečená spolu s chrumkavými zemiakmi a sladkou mrkvou. Všetko sa spája v jedinej forme s voňavou koreninovou zmesou a za menej než hodinu máte chutný obed na stole. Skvelé aj na rodinné obedy počas týždňa.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Bravčové mäso Pečené Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 ks – bravčová panenka
  • 10 ks – menšie zemiaky
  • 5 ks – menšia mrkva
  • 4 PL – olej
  • 1 KL – morská soľ
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 1 KL – granulovaný cesnak
  • 1 KL – údená paprika
  • 0.5 KL – sušený rozmarín
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky a mrkvu umyjeme, pokrájame a 5 minút predvaríme.
  2. Rúru rozohrejeme na 180°C, koreniny premiešame v miske.
  3. Panenku osušíme a potrieme polovicou koreniacej zmesi, položíme do pekáča a pokvapkáme olejom.
  4. Zeleninu rozložíme okolo mäsa, posypeme zvyškom korenín, pokvapkáme zvyšným olejom a premiešame.
  5. Pečieme zakryté 35 minút pri 180°C, potom ešte 5–10 minút odokryté.
  6. Panenku nakrájame a podávame so zeleninou a šalátom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcovaPanenka #peceneJedla #rychlyObed #jednoducheJedlo #domacaKuchyna #zemiaky
102 zobrazení