Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Moravský vrabec s kyslou kapustou a knedľou

Moravský vrabec / Moravský vrabec je tradičný pokrm z bravčového pliecka, ktorý vyniká svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou. Mäso sa najskôr dusí a... Moravský vrabec je tradičný pokrm z bravčového pliecka, ktorý vyniká svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou. Mäso sa najskôr dusí a potom sa zapečie do chrumkava, podáva sa s dusenou kyslou kapustou a domácou knedľou. Ideálne jedlo na nedeľný obed aj sviatočný stôl.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Bravčové mäso Dusené Pečené Zapekané Česká kuchyňa
15 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 kg – bravčové pliecko
  • 3 PL – bravčová masť
  • 4 ks – cibuľa
  • 1 PL – rasca
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 1 kg – kyslá kapusta
  • 2 PL – kryštálový cukor
  • 1 ks – zemiak
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Bravčové plece nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na masti do zatiahnutia.
  2. Pridáme nasekanú cibuľu, rascu, soľ, korenie a restujeme 5 minút.
  3. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme do mäkka asi 45 – 60 minút.
  4. Mäso vložíme do rúry na 15 minút zapiecť do chrumkava.
  5. Kapustu pokrájame, na masti orestujeme cibuľu, pridáme cukor a kapustu.
  6. Podlejeme nálevom z kapusty, dusíme asi 45 minút zakryté.
  7. Na záver zahustíme strúhaným zemiakom alebo zápražkou.
  8. Podávame s domácou knedľou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#moravskyVrabec #bravcoveMaso #kapusta #knedla #slovenskaKuchyna #tradicneJedla
21 zobrazení