Chrumkavé kuracie stehná /
Tieto dolné kuracie stehná sú najskôr namočené do jemného cestíčka, potom obalené v ochutenej strúhankovej zmesi a vyprážané do chrumkava....
Tieto dolné kuracie stehná sú najskôr namočené do jemného cestíčka, potom obalené v ochutenej strúhankovej zmesi a vyprážané do chrumkava. Výsledkom je dokonalá pochúťka, ktorá poteší malých aj veľkých. Podávajte s obľúbenou prílohou alebo len tak s omáčkou na namáčanie.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Polotovary
Zemiaky
Jedlá z hydiny
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 10
- 10 ks – kuracie stehná dolné
- 80 g – hladká múka
- 1.5 KL – soľ
- 1 štipka – mleté čierne korenie
- 1 ks – vajce
- 200 ml – voda
- 200 g – strúhanka
- 1 KL – oregano
- 1 KL – sušený cesnak
- 1 KL – údená paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z múky, korenín, vajca a vody vymiešame hladké cestíčko.
- Strúhanku zmiešame s oreganom, cesnakom, údenou paprikou a soľou.
- Kuracie stehná obaľujeme najprv v cestíčku, potom v strúhanke.
- Vyprážame v horúcom oleji 10–15 minút z každej strany do zlato-hneda.
- Podávame teplé s omáčkami alebo obľúbenou prílohou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracieStehna #chrumkaveJedla #vyprazane #kuracieMaso #receptPreRodinu #vecera
17 zobrazení