Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé kuracie stehná v bylinkovej strúhanke

Chrumkavé kuracie stehná / Tieto dolné kuracie stehná sú najskôr namočené do jemného cestíčka, potom obalené v ochutenej strúhankovej zmesi a vyprážané do chrumkava.... Tieto dolné kuracie stehná sú najskôr namočené do jemného cestíčka, potom obalené v ochutenej strúhankovej zmesi a vyprážané do chrumkava. Výsledkom je dokonalá pochúťka, ktorá poteší malých aj veľkých. Podávajte s obľúbenou prílohou alebo len tak s omáčkou na namáčanie.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Polotovary Zemiaky Jedlá z hydiny Vyprážané Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 10

  • 10 ks – kuracie stehná dolné
  • 80 g – hladká múka
  • 1.5 KL – soľ
  • 1 štipka – mleté čierne korenie
  • 1 ks – vajce
  • 200 ml – voda
  • 200 g – strúhanka
  • 1 KL – oregano
  • 1 KL – sušený cesnak
  • 1 KL – údená paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Z múky, korenín, vajca a vody vymiešame hladké cestíčko.
  2. Strúhanku zmiešame s oreganom, cesnakom, údenou paprikou a soľou.
  3. Kuracie stehná obaľujeme najprv v cestíčku, potom v strúhanke.
  4. Vyprážame v horúcom oleji 10–15 minút z každej strany do zlato-hneda.
  5. Podávame teplé s omáčkami alebo obľúbenou prílohou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieStehna #chrumkaveJedla #vyprazane #kuracieMaso #receptPreRodinu #vecera
17 zobrazení