Hovädzie soté na paprike /
Inšpirované ázijskou kuchyňou, toto soté ponúka perfektnú rovnováhu medzi šťavnatým hovädzím mäsom a sviežou zeleninou. Vďaka rýchlej tepelnej úprave zostáva...
Inšpirované ázijskou kuchyňou, toto soté ponúka perfektnú rovnováhu medzi šťavnatým hovädzím mäsom a sviežou zeleninou. Vďaka rýchlej tepelnej úprave zostáva mäso mäkké a omáčka dodáva výraznú chuť. Skvelý tip na chutný obed alebo večeru pripravený do 30 minút.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Cestoviny
Rýchla príprava (do 30 min.)
Ryža
Hovädzie mäso
Wok
Ázijská kuchyňa
10 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – hovädzí pupok (flank steak)
- 1 štipka – jedlá sóda
- 2 PL – kukuričný škrob
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 0.5 ks – červená paprika
- 0.5 ks – zelená paprika
- 0.5 ks – žltá paprika
- 2 KL – zázvor
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 štipka – mleté čierne korenie
- 3 PL – sójová omáčka
- 1 PL – ryžové víno
- 2 PL – ustricová omáčka
- 2 KL – kryštálový cukor
- 1 PL – sezamový olej
- 120 ml – voda
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zmiešame všetky suroviny na omáčku a odložíme bokom.
- Hovädzie mäso pokrájame na rezančeky, zamiešame s omáčkou, sódou a škrobom, necháme marinovať 15 minút.
- Cibuľu, papriky, zázvor a cesnak pokrájame.
- Na rozpálenom oleji opečieme mäso z oboch strán a odložíme.
- Na tej istej panvici restujeme cibuľu a papriky, pridáme cesnak, zázvor a všetko krátko orestujeme.
- Vrátime mäso, prilejeme omáčku, okoreníme a ešte krátko podusíme do zhustnutia.
- Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hovadzieMaso #sote #rychleJedlo #azijskaKuchyna #paprika #rychlyObed
78 zobrazení