Rump steak s omáčkou /
Elegantné jedlo, ktoré poteší každého milovníka hovädzieho mäsa. Rump steak pripravený na grilovacej panvici a následne dopečený v rúre ostáva...
Elegantné jedlo, ktoré poteší každého milovníka hovädzieho mäsa. Rump steak pripravený na grilovacej panvici a následne dopečený v rúre ostáva šťavnatý a mäkký. K nemu sa výborne hodí klasická béarnaise omáčka z vaječných žĺtkov, masla a estragónu, ktorá svojou jemnou kyslastosťou krásne dopĺňa chuť mäsa. Ideálne ako víkendový alebo sviatočný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Zemiaky
Hovädzie mäso
Grilované
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
20 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4
- 700 g – rump steak
- 3 PL – maslo
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- 3 ks – žĺtok
- 2 PL – biely vínny ocot
- 1 KL – sušený estragón
- 220 g – maslo (na omáčku)
- 0.5 ks – citrónová šťava
- 0.5 PL – čerstvý estragón
- podľa chuti – soľ (na omáčku)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Maslo na omáčku nakrájame na malé kocky. Žĺtky, ocot a sušený estragón vyšľaháme nad parou a postupne zašľahávame maslo.
- Omáčku dochutíme citrónom, soľou, prípadne pridáme čerstvý estragón.
- Steaky necháme odpočívať pri izbovej teplote, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici s maslom z oboch strán.
- Opečené mäso dopečieme v rúre na 200 °C podľa požadovanej prepečenosti 5–10 minút.
- Po upečení mäso necháme odležať a následne krájame na plátky.
- Podávame s béarnaise omáčkou a prílohou podľa chuti.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#rumpSteak #hovadzieMaso #bearnaise #omacka #slavnostneJedla #grilovane
34 zobrazení