Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rump steak s béarnaise omáčkou a estragónom

Rump steak s omáčkou / Elegantné jedlo, ktoré poteší každého milovníka hovädzieho mäsa. Rump steak pripravený na grilovacej panvici a následne dopečený v rúre ostáva... Elegantné jedlo, ktoré poteší každého milovníka hovädzieho mäsa. Rump steak pripravený na grilovacej panvici a následne dopečený v rúre ostáva šťavnatý a mäkký. K nemu sa výborne hodí klasická béarnaise omáčka z vaječných žĺtkov, masla a estragónu, ktorá svojou jemnou kyslastosťou krásne dopĺňa chuť mäsa. Ideálne ako víkendový alebo sviatočný obed.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Zemiaky Hovädzie mäso Grilované Slovenská kuchyňa
30 min príprava
20 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4

  • 700 g – rump steak
  • 3 PL – maslo
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • 3 ks – žĺtok
  • 2 PL – biely vínny ocot
  • 1 KL – sušený estragón
  • 220 g – maslo (na omáčku)
  • 0.5 ks – citrónová šťava
  • 0.5 PL – čerstvý estragón
  • podľa chuti – soľ (na omáčku)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Maslo na omáčku nakrájame na malé kocky. Žĺtky, ocot a sušený estragón vyšľaháme nad parou a postupne zašľahávame maslo.
  2. Omáčku dochutíme citrónom, soľou, prípadne pridáme čerstvý estragón.
  3. Steaky necháme odpočívať pri izbovej teplote, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici s maslom z oboch strán.
  4. Opečené mäso dopečieme v rúre na 200 °C podľa požadovanej prepečenosti 5–10 minút.
  5. Po upečení mäso necháme odležať a následne krájame na plátky.
  6. Podávame s béarnaise omáčkou a prílohou podľa chuti.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#rumpSteak #hovadzieMaso #bearnaise #omacka #slavnostneJedla #grilovane
34 zobrazení