Panenka na šampiňónoch /
Tento recept predstavuje ideálnu rovnováhu medzi rýchlou prípravou a výnimočnou chuťou. Jemná bravčová panenka je spárovaná s restovanými hnedými šampiňónmi...
Tento recept predstavuje ideálnu rovnováhu medzi rýchlou prípravou a výnimočnou chuťou. Jemná bravčová panenka je spárovaná s restovanými hnedými šampiňónmi a bohatou omáčkou zo smotany a hovädzieho vývaru. Bylinky dodávajú sviežosť a eleganciu, vďaka čomu je tento pokrm vhodný na slávnostný obed aj na rýchlu večeru počas týždňa.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Bravčové mäso
Dusené
Pečené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 500 g – bravčová panenka
- 3 PL – olej
- 100 g – hnedé šampiňóny
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 vetvička – tymian
- 200 ml – hovädzí vývar
- 100 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- trochu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Panenku očistíme, nakrájame na medailóniky a sprudka opečieme na oleji. Posolíme, okoreníme, odložíme bokom.
- Na tej istej panvici opečieme šampiňóny dozlatista, osolíme a preložíme k panenke.
- Do panvice pridáme cibuľu, cesnak, tymian, restujeme a prilejeme vývar. Vložíme panenku späť a dusíme 15 minút.
- Pridáme šampiňóny, smotanu a krátko povaríme. Odstavíme, vmiešame petržlenovú vňať a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcovaPanenka #sampinony #rychleJedla #slavnostnyObed #omacka #masoveJedla
345 zobrazení