Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rodinný koláč z mletého mäsa a húb v chrumkavom ceste

Koláč z mletého mäsa / Tento chrumkavý mäsový koláč spája šťavnaté mleté mäso, huby a paradajky, ochutené bylinkami a zabalené do jemného štrúdľového cesta. Výsledkom... Tento chrumkavý mäsový koláč spája šťavnaté mleté mäso, huby a paradajky, ochutené bylinkami a zabalené do jemného štrúdľového cesta. Výsledkom je zlatistý koláč s bohatou chuťou, ktorý si zamilujú deti aj dospelí. Perfektný na obed, večeru alebo ako chutné pohostenie.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Mleté mäso Pečené Zapekané Slovenská kuchyňa
30 min príprava
40 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6

  • podľa potreby – mleté mäso
  • nakrájané na plátky – huby
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • na kocky – paradajky
  • na restovanie – olej
  • podľa chuti – majorán
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • nastrúhaný – syr
  • 1 ks – vajce
  • nasekaná – petržlenová vňať
  • pláty – štrúdľové cesto
  • roztopené – maslo
  • na posypanie – strúhanka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Huby, cibuľu a cesnak nakrájame, paradajky na kocky.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme mäso, majorán a restujeme do zatiahnutia.
  3. Pridáme huby, paradajky, soľ a korenie, opekáme ešte 3–4 minúty a necháme vychladnúť.
  4. Primiešame 2/3 syra, vajce, petržlenovú vňať.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C, formu vymastíme, pláty cesta potierame maslom a ukladáme do formy.
  6. Dno posypeme strúhankou, navrstvíme mäsovú zmes, okraje cesta preložíme, potrieme zvyšným maslom a posypeme syrom.
  7. Pečieme cca 30 minút pri 180 °C. Po vychladnutí krájame a môžeme podávať s kyslou smotanou.
Hlavný obrázok receptu
5 ★ | 1 hodnotení
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#masovyKolac #mleteMaso #rodinnyObed #zapekaneJedla #lahkyRecept #slanyKolac
27 zobrazení