Francúzsky pastiersky koláč /
Francúzska verzia pastierskeho koláča spája šťavnatú mäsovú zmes so zeleninou a bohato maslovú zemiakovú kašu. Hachis Parmentier je ideálny spôsob...
Francúzska verzia pastierskeho koláča spája šťavnatú mäsovú zmes so zeleninou a bohato maslovú zemiakovú kašu. Hachis Parmentier je ideálny spôsob ako využiť zvyšné mäso a premeniť ho na nové, výnimočne chutné jedlo. Vrstva zapečeného syra a jemne chrumkavá strúhanka dodávajú tomuto jedlu finálny šmrnc. Perfektný recept na teplý obed alebo večeru.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Mleté mäso
Varené
Zapekané
Francúzska kuchyňa
30 min príprava
45 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1000 g – zemiaky
- 100 ml – mlieko
- 200 g – maslo
- 1 štipka – muškátový oriešok
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- 100 g – strúhaný syr
- 2 PL – strúhanka
- trochu – petržlenová vňať
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 2 strúčiky – cesnak
- 500 g – mleté hovädzie mäso
- 1 hrsť – mrazený hrášok
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme, odložíme 2 menšie, ostatné rozpučíme s mliekom, maslom, muškátom, soľou a korením.
- Na masle orestujeme cibuľu, pridáme mrkvu a cesnak, následne mleté mäso a opekáme do zatiahnutia.
- Osolíme, okoreníme, pridáme hrášok a po chvíli odstavíme.
- Do zapekacej misy navrstvíme mäsovú zmes, potom kašu, na vrch plátky zemiakov, posypeme strúhankou a syrom.
- Pečieme 45 minút pri 180 °C dozlatista.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hachisParmentier #francuzskaKuchyna #pastierskyKolac #zapekaneJedla #zemiakovaKasa #mleteMaso
13 zobrazení