Krúpková polievka /
Krúpková so šťaveľom a žihľavou je zdravá a výživná jarná polievka, ktorá spája krúpy s liečivými listami divokej žihľavy a...
Krúpková so šťaveľom a žihľavou je zdravá a výživná jarná polievka, ktorá spája krúpy s liečivými listami divokej žihľavy a kyskastého šťaveľa. Ideálna ako ľahký obed plný vitamínov a chuti, ktorú si zamilujú aj milovníci tradičnej kuchyne.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 150 g – krúpy
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – bobkový list
- 1 ks – zeleninový bujón (kocka)
- 500 g – zelený šťaveľ
- 80 g – zemiaky
- 50 g – žihľavové listy
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Do hrnca nalejeme približne 2 litre vody, prisypeme krúpy a necháme ich 15 minút napučať.
- Pridáme celú cibuľu, bobkové listy, korenie a rozdrvenú kocku bujónu, privedieme k varu.
- Medzitým nakrájame zemiaky na kocky, šťaveľ na pásiky a žihľavu sparíme vriacou vodou, nasekáme.
- Po 15 minútach varenia pridáme do polievky zemiaky a varíme ďalších 15 minút.
- Vyberieme cibuľu a bobkové listy, primiešame šťaveľ a žihľavu a ihneď odstavíme.
- Polievku dosolíme a podávame – ideálne s vareným vajíčkom alebo čerstvým pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#krupkova #stavlova #zihlava #jarna #zdrava #vitaminova #tradicna
5 zobrazení