Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krúpková so šťaveľom a žihľavou

Krúpková polievka / Krúpková so šťaveľom a žihľavou je zdravá a výživná jarná polievka, ktorá spája krúpy s liečivými listami divokej žihľavy a... Krúpková so šťaveľom a žihľavou je zdravá a výživná jarná polievka, ktorá spája krúpy s liečivými listami divokej žihľavy a kyskastého šťaveľa. Ideálna ako ľahký obed plný vitamínov a chuti, ktorú si zamilujú aj milovníci tradičnej kuchyne.
Obed Polievky Strukoviny Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 150 g – krúpy
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – bobkový list
  • 1 ks – zeleninový bujón (kocka)
  • 500 g – zelený šťaveľ
  • 80 g – zemiaky
  • 50 g – žihľavové listy
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Do hrnca nalejeme približne 2 litre vody, prisypeme krúpy a necháme ich 15 minút napučať.
  2. Pridáme celú cibuľu, bobkové listy, korenie a rozdrvenú kocku bujónu, privedieme k varu.
  3. Medzitým nakrájame zemiaky na kocky, šťaveľ na pásiky a žihľavu sparíme vriacou vodou, nasekáme.
  4. Po 15 minútach varenia pridáme do polievky zemiaky a varíme ďalších 15 minút.
  5. Vyberieme cibuľu a bobkové listy, primiešame šťaveľ a žihľavu a ihneď odstavíme.
  6. Polievku dosolíme a podávame – ideálne s vareným vajíčkom alebo čerstvým pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#krupkova #stavlova #zihlava #jarna #zdrava #vitaminova #tradicna
5 zobrazení