Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Extra hustá polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku / Táto krémová polievka je výnimočne rýchla na prípravu a vďaka medvediemu cesnaku príjemne aromatická. Podávaná so zapečeným chlebom so syrom... Táto krémová polievka je výnimočne rýchla na prípravu a vďaka medvediemu cesnaku príjemne aromatická. Podávaná so zapečeným chlebom so syrom je dokonalou voľbou na ľahký, ale sýty obed.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
5 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – maslo
  • 1.5 PL – hladká múka
  • 1 hrnček – mlieko
  • 1 hrnček – smotana na varenie
  • 2 hrnčeky – voda
  • 1 zväzok – medvedí cesnak
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 8 plátkov – chlieb
  • trochu – maslo
  • trochu – tvrdý syr na strúhanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Listy medvedieho cesnaku dôkladne prepláchneme, odrežeme stonky a nadrobno ich nasekáme.
  2. V hrnci na miernom plameni roztopíme maslo, prisypeme múku a miešame 2–3 minúty, až kým nevznikne svetlohnedá zápražka.
  3. Zalejeme mliekom a dobre premiešame, aby nevznikli hrudky. Následne pridáme smotanu, vodu, ochutíme soľou a korením a varíme, kým zmes nezhustne.
  4. Keď je základ hotový, primiešame nasekaný medvedí cesnak a ešte krátko povaríme, približne jednu minútu.
  5. Medzitým pripravíme chlieb – potrieme ho maslom, posypeme syrom a krátko zapečieme v rúre pod grilom, kým nebude krásne chrumkavý a zlatistý.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#polievka #medvedicesnak #rychlyrecept
8 zobrazení