Bravčová krkovička s pivovou omáčkou /
Toto jednoduché, no elegantné jedlo spája šťavnatosť bravčovej krkovičky s bohatou chuťou piva a koreňovej zeleniny. Dlhé dusenie zaručí mäkkosť...
Toto jednoduché, no elegantné jedlo spája šťavnatosť bravčovej krkovičky s bohatou chuťou piva a koreňovej zeleniny. Dlhé dusenie zaručí mäkkosť mäsa a silná pivová omáčka získaná redukciou dodáva pokrmu výnimočnú chuť. Ideálne podávané so zemiakovou kašou alebo knedľou – skvelý nápad na slávnostný obed aj výnimočnú večeru.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Bravčové mäso
Dusené
Pečené
Česká kuchyňa
15 min príprava
130 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1500 g – bravčová krkovička
- 4 PL – olej
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – pór
- 0.25 ks – zeler
- 1 ks – cibuľa
- 4 strúčiky – cesnak
- 660 ml – svetlé pivo
- 5 ks – nové korenie
- 3 ks – bobkový list
- 1 PL – horčica
- 1 KL – cukor
- 1 PL – biely vínny ocot
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu nakrájame na kocky. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme zo všetkých strán.
- Z výpeku uvoľníme chuť podliatím vodou a následne restujeme zeleninu. Pridáme mäso späť.
- Prilejeme pivo, horčicu, korenie a dusíme pod pokrievkou 1 hodinu. Mäso otočíme a dusíme ďalšiu hodinu.
- Mäso vyberieme, omáčku prepasírujeme a zredukujeme. Dochutíme cukrom, octom, soľou a korením.
- Mäso nakrájame na plátky a podávame preliate teplou pivovou omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcovaKrkovicka #duseneMaso #pivovaOmacka #slavnostneJedla #domaciObed #korenenyRecept
10 zobrazení