Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Dusená bravčová krkovička s pivovou omáčkou a koreňovou zeleninou

Bravčová krkovička s pivovou omáčkou / Toto jednoduché, no elegantné jedlo spája šťavnatosť bravčovej krkovičky s bohatou chuťou piva a koreňovej zeleniny. Dlhé dusenie zaručí mäkkosť... Toto jednoduché, no elegantné jedlo spája šťavnatosť bravčovej krkovičky s bohatou chuťou piva a koreňovej zeleniny. Dlhé dusenie zaručí mäkkosť mäsa a silná pivová omáčka získaná redukciou dodáva pokrmu výnimočnú chuť. Ideálne podávané so zemiakovou kašou alebo knedľou – skvelý nápad na slávnostný obed aj výnimočnú večeru.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Bravčové mäso Dusené Pečené Česká kuchyňa
15 min príprava
130 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1500 g – bravčová krkovička
  • 4 PL – olej
  • 1 ks – mrkva
  • 1 ks – pór
  • 0.25 ks – zeler
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 660 ml – svetlé pivo
  • 5 ks – nové korenie
  • 3 ks – bobkový list
  • 1 PL – horčica
  • 1 KL – cukor
  • 1 PL – biely vínny ocot
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zeleninu nakrájame na kocky. Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme zo všetkých strán.
  2. Z výpeku uvoľníme chuť podliatím vodou a následne restujeme zeleninu. Pridáme mäso späť.
  3. Prilejeme pivo, horčicu, korenie a dusíme pod pokrievkou 1 hodinu. Mäso otočíme a dusíme ďalšiu hodinu.
  4. Mäso vyberieme, omáčku prepasírujeme a zredukujeme. Dochutíme cukrom, octom, soľou a korením.
  5. Mäso nakrájame na plátky a podávame preliate teplou pivovou omáčkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcovaKrkovicka #duseneMaso #pivovaOmacka #slavnostneJedla #domaciObed #korenenyRecept
10 zobrazení