Maďarský guláš /
Tradičný maďarský guláš je plný vôní a chutí – restovaná cibuľa, čerstvá paprika, paradajky a hovädzie mäso sa spoločne varia...
Tradičný maďarský guláš je plný vôní a chutí – restovaná cibuľa, čerstvá paprika, paradajky a hovädzie mäso sa spoločne varia do hustého, jemne pikantného gulášu. Výsledok je šťavnatý, bohatý a ideálny s haluškami, knedľou alebo čerstvým chlebom. Tento recept je skvelý na nedeľný obed či väčšie rodinné stretnutie, kedy poteší každého pri stole.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Hovädzie mäso
Dusené
Varené
Maďarská kuchyňa
30 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 5
- 1000 g – hovädzie mäso (pliecko alebo stehno)
- 3 PL – olej alebo masť
- 2 ks – cibuľa
- 2 ks – červená paprika
- 2 ks – paradajka
- 1 PL – drvená rasca
- 1 PL – mletá paprika
- 0.5 KL – čili vločky
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 500 ml – hovädzí vývar
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 KL – majoránka
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso pokrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno, paradajky na kocky, papriku na pásiky.
- Na tuku orestujeme cibuľu dozlata, pridáme mäso, ochutíme soľou, korením, rascou a čili, opekáme do zatiahnutia.
- Pridáme mletú papriku, krátko premiešame, potom papriky, paradajky, pretlak a zalejeme vývarom.
- Varíme prikryté 90–120 minút na miernom plameni, podľa potreby dolievame tekutinu.
- Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, majoránkou a ešte 5 minút prevaríme.
- Podávame s haluškami, knedľou, zemiakmi alebo chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#madarskyGulas #hovadzieMaso #gulase #tradicneJedla #pikantneJedla #domacaKuchyna
14 zobrazení