Plnený baklažán /
Tradičný grécky recept, v ktorom sa baklažán pečie a následne plní šťavnatou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, paradajok a byliniek....
Tradičný grécky recept, v ktorom sa baklažán pečie a následne plní šťavnatou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, paradajok a byliniek. Na záver sa pridáva hustý bešamel s muškátovým orieškom a syrom, ktorý sa pri pečení krásne zapeká. Výsledkom je lahodné a sýte jedlo vhodné ako hlavný chod pre každého milovníka stredomorskej kuchyne.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Mleté mäso
Zapekané
Grécka kuchyňa
20 min príprava
40 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 3
- 3 ks – baklažán
- 5 PL – olivový olej
- 3 KL – tymian
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 1 KL – cukor
- 0.25 KL – mletá škorica
- 250 g – mleté hovädzie mäso
- 50 ml – červené víno
- 1 konzerva – lúpané krájané paradajky
- 100 g – tvrdý syr
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 2 PL – maslo
- 2 PL – hladká múka
- 250 ml – mlieko
- 2 ks – vaječné žĺtky
- 1 štipka – muškátový oriešok
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Baklažány prekrojíme, dužinu narežeme, poukladáme na plech, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a pečieme 30 minút pri 200 °C.
- Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, cukor a škoricu. Pridáme mäso, soľ, korenie, tymian a zatiahneme. Prilejeme víno, potom paradajky a varíme do zhustnutia.
- Do vychladenej zmesi vmiešame syr a petržlen.
- Upečené baklažány otočíme, dužinu stlačíme a naplníme mäsovou zmesou.
- Z masla a múky pripravíme zápražku, vlejeme mlieko, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, syr a žĺtky – vznikne bešamel.
- Na baklažány nanesieme bešamel a zapekáme 10 minút pri 200 °C do zlatista.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#papoutsakia #baklazan #mleteMaso #besamel #greckaKuchyna #zapekaneJedla
15 zobrazení