Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Dusené hovädzie stehno s červeným vínom a bylinkovou omáčkou

Hovädzie s vínovou omáčkou / Mäkučké hovädzie stehno dusené v červenom víne s paradajkovým pretlakom, tymianom a vývarom je klasika, ktorá nikdy nesklame. Bohatá a... Mäkučké hovädzie stehno dusené v červenom víne s paradajkovým pretlakom, tymianom a vývarom je klasika, ktorá nikdy nesklame. Bohatá a redukovaná vínová omáčka zvýrazňuje chuť mäsa, zatiaľ čo maslový záver jej dodáva jemnosť. Vynikajúce podávané s kašou, haluškami alebo domácou knedľou. Ideálny recept na pohodový víkend alebo sviatočný obed.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Cestoviny Múčne jedlá Zemiaky Tradičné jedlá Hovädzie mäso Dusené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 800 g – hovädzie stehno
  • 3 PL – olivový olej
  • 1 KL – drvená rasca
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 200 ml – červené víno
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 500 ml – hovädzí vývar
  • 2 vetvičky – tymian
  • 2 PL – maslo
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno, cesnak pretlačíme.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, ochutíme rascou, soľou, korením a opekáme do zatiahnutia.
  3. Pridáme cesnak, krátko restujeme a zalejeme vínom. Necháme prebublať 5 minút, vmiešame pretlak a zalejeme vývarom.
  4. Pridáme tymian, zakryjeme a dusíme 90–120 minút do mäkka. Podlievame podľa potreby.
  5. Omáčku precedíme, zredukujeme na polovicu a zjemníme maslom. Vrátime mäso späť, krátko prehrejeme.
  6. Podávame s kašou, haluškami alebo domácou knedľou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hovadzieStehno #duseneMaso #vinovaOmacka #cerveneVino #tradicneJedla #slovenskaKuchyna
15 zobrazení