Hovädzie s vínovou omáčkou /
Mäkučké hovädzie stehno dusené v červenom víne s paradajkovým pretlakom, tymianom a vývarom je klasika, ktorá nikdy nesklame. Bohatá a...
Mäkučké hovädzie stehno dusené v červenom víne s paradajkovým pretlakom, tymianom a vývarom je klasika, ktorá nikdy nesklame. Bohatá a redukovaná vínová omáčka zvýrazňuje chuť mäsa, zatiaľ čo maslový záver jej dodáva jemnosť. Vynikajúce podávané s kašou, haluškami alebo domácou knedľou. Ideálny recept na pohodový víkend alebo sviatočný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Cestoviny
Múčne jedlá
Zemiaky
Tradičné jedlá
Hovädzie mäso
Dusené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 800 g – hovädzie stehno
- 3 PL – olivový olej
- 1 KL – drvená rasca
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 200 ml – červené víno
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 500 ml – hovädzí vývar
- 2 vetvičky – tymian
- 2 PL – maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno, cesnak pretlačíme.
- Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, ochutíme rascou, soľou, korením a opekáme do zatiahnutia.
- Pridáme cesnak, krátko restujeme a zalejeme vínom. Necháme prebublať 5 minút, vmiešame pretlak a zalejeme vývarom.
- Pridáme tymian, zakryjeme a dusíme 90–120 minút do mäkka. Podlievame podľa potreby.
- Omáčku precedíme, zredukujeme na polovicu a zjemníme maslom. Vrátime mäso späť, krátko prehrejeme.
- Podávame s kašou, haluškami alebo domácou knedľou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hovadzieStehno #duseneMaso #vinovaOmacka #cerveneVino #tradicneJedla #slovenskaKuchyna
15 zobrazení