Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečené kuracie stehná s cesnakom a čerstvými bylinkami

Kuracie stehná s bylinkami / Tento recept je oslavou jednoduchosti a poctivej chute. Horné kuracie stehná sa najprv marinujú v aromatickej zmesi z čerstvých byliniek,... Tento recept je oslavou jednoduchosti a poctivej chute. Horné kuracie stehná sa najprv marinujú v aromatickej zmesi z čerstvých byliniek, cesnaku a korenín, následne sa sprudka opečú a pomaly pečú v rúre, kým nezískajú dokonalú chrumkavú kožu a šťavnaté vnútro. Ideálne s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom ako sviežou prílohou. Skvelé na sviatok, no aj obyčajný deň, keď si chceš dopriať.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Jedlá z hydiny Pečené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
80 min tepelná úprava
170 °C
Porcie: 4

  • 8 ks – kuracie stehná horné
  • 8 strúčikov – cesnak
  • 4 vetvičky – tymian
  • 1 vetvička – rozmarín
  • 2 hrste – petržlenová vňať
  • 1 hrsť – bazalka
  • 80 g – maslo
  • 1 KL – soľ
  • 1 KL – mletá paprika
  • 0.5 KL – čierne korenie
  • trochu – olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cesnak a bylinky nasekáme alebo rozmixujeme nadrobno. Zmiešame ich s roztopeným maslom a koreninami.
  2. Kuracie stehná obalíme v bylinkovej zmesi (aj pod kožou) a necháme marinovať aspoň 2 hodiny.
  3. Rúru rozohrejeme na 170 °C. Na panvici vhodnej do rúry mäso sprudka opečieme 3 minúty z každej strany.
  4. Zakryjeme a pečieme 60 minút. Potom odokryjeme, polejeme výpekom a dopečieme ešte 20 minút do chrumkava.
  5. Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieStehna #peceneKuracie #bylinkovaMarinada #domaciObed #cesnakoveKurca #slovenskaKuchyna
17 zobrazení