Kuracie stehná s bylinkami /
Tento recept je oslavou jednoduchosti a poctivej chute. Horné kuracie stehná sa najprv marinujú v aromatickej zmesi z čerstvých byliniek,...
Tento recept je oslavou jednoduchosti a poctivej chute. Horné kuracie stehná sa najprv marinujú v aromatickej zmesi z čerstvých byliniek, cesnaku a korenín, následne sa sprudka opečú a pomaly pečú v rúre, kým nezískajú dokonalú chrumkavú kožu a šťavnaté vnútro. Ideálne s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom ako sviežou prílohou. Skvelé na sviatok, no aj obyčajný deň, keď si chceš dopriať.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Jedlá z hydiny
Pečené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
80 min tepelná úprava
170 °C
Porcie: 4
- 8 ks – kuracie stehná horné
- 8 strúčikov – cesnak
- 4 vetvičky – tymian
- 1 vetvička – rozmarín
- 2 hrste – petržlenová vňať
- 1 hrsť – bazalka
- 80 g – maslo
- 1 KL – soľ
- 1 KL – mletá paprika
- 0.5 KL – čierne korenie
- trochu – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cesnak a bylinky nasekáme alebo rozmixujeme nadrobno. Zmiešame ich s roztopeným maslom a koreninami.
- Kuracie stehná obalíme v bylinkovej zmesi (aj pod kožou) a necháme marinovať aspoň 2 hodiny.
- Rúru rozohrejeme na 170 °C. Na panvici vhodnej do rúry mäso sprudka opečieme 3 minúty z každej strany.
- Zakryjeme a pečieme 60 minút. Potom odokryjeme, polejeme výpekom a dopečieme ešte 20 minút do chrumkava.
- Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracieStehna #peceneKuracie #bylinkovaMarinada #domaciObed #cesnakoveKurca #slovenskaKuchyna
17 zobrazení