Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčová krkovička pečená na zemiakoch s cesnakom a rozmarínom

Krkovička na zemiakoch / Jednoduchý a výnimočne chutný recept, ktorý spája šťavnatú bravčovú krkovičku s plátkami zemiakov prevoňanými cesnakom a rozmarínom. Všetko sa pečie... Jednoduchý a výnimočne chutný recept, ktorý spája šťavnatú bravčovú krkovičku s plátkami zemiakov prevoňanými cesnakom a rozmarínom. Všetko sa pečie v jednom pekáči, čo robí z tohto jedla ideálnu voľbu na rýchly a sýty obed alebo večeru. Zemiaky nasiaknu chuť výpeku a mäso ostane krehké a plné chuti. Recept, ktorý poteší aj tých najnáročnejších.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Bravčové mäso Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
190 °C
Porcie: 4

  • 4 PL – bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 10 ks – zemiaky
  • 1 KL – mletá rasca
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • 4 plátky – bravčová krkovička
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 2 vetvičky – rozmarín
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C a pekáč vymastíme 2 lyžicami masti.
  2. Cibuľu nakrájame na plátky, rozložíme na dno pekáča a zľahka osolíme.
  3. Zemiaky nakrájame na plátky so šupkou, rozložíme na cibuľu, osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
  4. Krkovičku položíme na zemiaky, osolíme, okoreníme, na každý plátok dáme cesnak, rozmarín a 1 lyžičku masti.
  5. Zakryjeme a pečieme približne 60 minút. Podávame horúce, ideálne so šalátom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#krkovicka #peceneZemiaky #peceneMaso #cesnakARozmarin #rychlyObed #jednoplechoveJedlo
11 zobrazení