Krkovička na zemiakoch /
Jednoduchý a výnimočne chutný recept, ktorý spája šťavnatú bravčovú krkovičku s plátkami zemiakov prevoňanými cesnakom a rozmarínom. Všetko sa pečie...
Jednoduchý a výnimočne chutný recept, ktorý spája šťavnatú bravčovú krkovičku s plátkami zemiakov prevoňanými cesnakom a rozmarínom. Všetko sa pečie v jednom pekáči, čo robí z tohto jedla ideálnu voľbu na rýchly a sýty obed alebo večeru. Zemiaky nasiaknu chuť výpeku a mäso ostane krehké a plné chuti. Recept, ktorý poteší aj tých najnáročnejších.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Bravčové mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
190 °C
Porcie: 4
- 4 PL – bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- 10 ks – zemiaky
- 1 KL – mletá rasca
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- 4 plátky – bravčová krkovička
- 4 strúčiky – cesnak
- 2 vetvičky – rozmarín
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 190 °C a pekáč vymastíme 2 lyžicami masti.
- Cibuľu nakrájame na plátky, rozložíme na dno pekáča a zľahka osolíme.
- Zemiaky nakrájame na plátky so šupkou, rozložíme na cibuľu, osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
- Krkovičku položíme na zemiaky, osolíme, okoreníme, na každý plátok dáme cesnak, rozmarín a 1 lyžičku masti.
- Zakryjeme a pečieme približne 60 minút. Podávame horúce, ideálne so šalátom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#krkovicka #peceneZemiaky #peceneMaso #cesnakARozmarin #rychlyObed #jednoplechoveJedlo
11 zobrazení