Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové karé v rýchlej paradajkovo-vínovej omáčke

Bravčové plátky v omáčke / Jednoduchý, no prekvapivo chutný recept z bravčového karé, ktorý zvládneš za pár minút. Mäso je jemne obalené v múke, opečené... Jednoduchý, no prekvapivo chutný recept z bravčového karé, ktorý zvládneš za pár minút. Mäso je jemne obalené v múke, opečené dozlatista a krátko dusené v omáčke z paradajkového pretlaku, vína a vývaru. Tento rýchly variant s cibuľou a tymianom je ideálny na bežné dni, keď chceš chutný obed bez zložitého varenia. Podáva sa s hranolčekmi alebo zemiakovou prílohou a čerstvou zeleninou.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Zemiaky Tradičné jedlá Bravčové mäso Pečené Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 8 plátkov – bravčové karé
  • trochu – hladká múka
  • 3 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 PL – paradajkový pretlak
  • 100 ml – červené víno
  • 200 ml – hovädzí vývar
  • 1 KL – tymian
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Bravčové plátky osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
  2. Na oleji ich opečieme z oboch strán dozlata a odložíme bokom.
  3. Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme pretlak a víno, krátko povaríme.
  4. Prilejeme vývar, pridáme tymian a vložíme späť mäso. Varíme 10 minút na miernom ohni.
  5. Podávame preliate omáčkou s hranolkami alebo inou obľúbenou prílohou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcoveMaso #rychlyObed #paradajkovaOmacka #vinaOmacka #jednoduchyRecept #kare
17 zobrazení