Bravčové plátky v omáčke /
Jednoduchý, no prekvapivo chutný recept z bravčového karé, ktorý zvládneš za pár minút. Mäso je jemne obalené v múke, opečené...
Jednoduchý, no prekvapivo chutný recept z bravčového karé, ktorý zvládneš za pár minút. Mäso je jemne obalené v múke, opečené dozlatista a krátko dusené v omáčke z paradajkového pretlaku, vína a vývaru. Tento rýchly variant s cibuľou a tymianom je ideálny na bežné dni, keď chceš chutný obed bez zložitého varenia. Podáva sa s hranolčekmi alebo zemiakovou prílohou a čerstvou zeleninou.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 8 plátkov – bravčové karé
- trochu – hladká múka
- 3 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 PL – paradajkový pretlak
- 100 ml – červené víno
- 200 ml – hovädzí vývar
- 1 KL – tymian
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Bravčové plátky osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
- Na oleji ich opečieme z oboch strán dozlata a odložíme bokom.
- Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme pretlak a víno, krátko povaríme.
- Prilejeme vývar, pridáme tymian a vložíme späť mäso. Varíme 10 minút na miernom ohni.
- Podávame preliate omáčkou s hranolkami alebo inou obľúbenou prílohou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcoveMaso #rychlyObed #paradajkovaOmacka #vinaOmacka #jednoduchyRecept #kare
17 zobrazení