Hovädzie ragú na mrkve /
Toto výdatné hovädzie ragú je ideálnym jedlom na pomalý nedeľný obed. Mäso sa dusí do mäkka v zmesi červeného vína,...
Toto výdatné hovädzie ragú je ideálnym jedlom na pomalý nedeľný obed. Mäso sa dusí do mäkka v zmesi červeného vína, hovädzieho vývaru a paradajkového pretlaku spolu s mrkvou, šampiňónmi a koreninami. Výsledkom je jemne sladkastá, no zároveň plná a bohatá omáčka. Skvele sa hodí k vareným alebo pečeným zemiakom a výborne zahreje počas chladnejších dní. Pokrm, ktorý očarí svojou jednoduchosťou a chuťou.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Huby
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Ryža
Hovädzie mäso
Dusené
Varené
Francúzska kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 700 g – hovädzie stehno
- 100 ml – červené víno
- 2 ks – mrkva
- 5 ks – šampiňóny
- 2 strúčiky – cesnak
- 100 ml – paradajkový pretlak
- 500 ml – hovädzí vývar
- 1 KL – tymian
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu očistíme – cibuľu nakrájame nahrubo, mrkvu a šampiňóny na kocky, cesnak nasekáme. Mäso nakrájame na väčšie kúsky.
- Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a opečieme. Podlejeme vínom a povaríme 5 minút.
- Pridáme huby, mrkvu a cesnak, krátko orestujeme, vmiešame pretlak a postupne pridávame vývar. Pridáme tymian.
- Hrniec zakryjeme a varíme 90–120 minút do zmäknutia mäsa. Občas premiešame a podlejeme vývarom podľa potreby.
- Na záver dochutíme a podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hovadzieRagu #dusenemaso #mrkva #sampinony #vinoaTymian #tradicnaKuchyna
12 zobrazení