Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hovädzie ragú na mrkve a šampiňónoch s vínom a tymianom

Hovädzie ragú na mrkve / Toto výdatné hovädzie ragú je ideálnym jedlom na pomalý nedeľný obed. Mäso sa dusí do mäkka v zmesi červeného vína,... Toto výdatné hovädzie ragú je ideálnym jedlom na pomalý nedeľný obed. Mäso sa dusí do mäkka v zmesi červeného vína, hovädzieho vývaru a paradajkového pretlaku spolu s mrkvou, šampiňónmi a koreninami. Výsledkom je jemne sladkastá, no zároveň plná a bohatá omáčka. Skvele sa hodí k vareným alebo pečeným zemiakom a výborne zahreje počas chladnejších dní. Pokrm, ktorý očarí svojou jednoduchosťou a chuťou.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Zeleninové jedlá Zemiaky Ryža Hovädzie mäso Dusené Varené Francúzska kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 700 g – hovädzie stehno
  • 100 ml – červené víno
  • 2 ks – mrkva
  • 5 ks – šampiňóny
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 100 ml – paradajkový pretlak
  • 500 ml – hovädzí vývar
  • 1 KL – tymian
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zeleninu očistíme – cibuľu nakrájame nahrubo, mrkvu a šampiňóny na kocky, cesnak nasekáme. Mäso nakrájame na väčšie kúsky.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a opečieme. Podlejeme vínom a povaríme 5 minút.
  3. Pridáme huby, mrkvu a cesnak, krátko orestujeme, vmiešame pretlak a postupne pridávame vývar. Pridáme tymian.
  4. Hrniec zakryjeme a varíme 90–120 minút do zmäknutia mäsa. Občas premiešame a podlejeme vývarom podľa potreby.
  5. Na záver dochutíme a podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hovadzieRagu #dusenemaso #mrkva #sampinony #vinoaTymian #tradicnaKuchyna
12 zobrazení