Sladkokyslé bravčové /
Gu Lao Rou – tradičné sladkokyslé bravčové pliecko – je výnimočné pre svoju chrumkavú textúru a bohatú, lepkavú omáčku s...
Gu Lao Rou – tradičné sladkokyslé bravčové pliecko – je výnimočné pre svoju chrumkavú textúru a bohatú, lepkavú omáčku s ananásom a paprikami. Mäso sa najprv marinované, potom vypráža do chrumkava a nakoniec premieša v omáčke plnej sladkokyslej chuti. Tento recept je ideálny, ak túžiš po domácej verzii ázijskej klasiky. Skvelo sa hodí k dusenej ryži alebo rezancom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Ryža
Bravčové mäso
Dusené
Vyprážané
Ázijská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – bravčové pliecko
- 2 PL – sójová omáčka
- 1 PL – ryžový ocot
- 3 KL – kukuričný škrob
- 1 ks – červená paprika
- 1 ks – zelená paprika
- 0.5 ks – ananás
- 3 strúčiky – cesnak
- trochu – sezam
- 140 g – hladká múka
- 50 g – kukuričný škrob
- 1 KL – jedlá sóda
- 1 štipka – soľ
- 1 PL – olej
- 2 ks – vajce
- 200 ml – voda
- 4 PL – sladký kečup
- 1 PL – slivkový lekvár
- 1 PL – ustricová omáčka
- 2 KL – cukor
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso nakrájame na kúsky, premiešame so sójovou omáčkou, octom a škrobom a necháme 30 minút marinovať.
- Papriky a ananás nakrájame na väčšie kúsky, cesnak nasekáme nadrobno.
- Z múky, škrobu, sódy, soli, vajec a vody pripravíme cestíčko.
- Kúsky mäsa obalíme v cestíčku a vyprážame do zlatista v horúcom oleji.
- V miske zmiešame kečup, slivkový lekvár, ocot, ustricovú omáčku, škrob, cukor a vodu na omáčku.
- V panvici orestujeme cesnak, pridáme papriky, ananás a chvíľu restujeme. Pridáme mäso a omáčku, premiešame a prehrejeme.
- Na záver posypeme sezamom. Podávame s dusenou ryžou alebo rezancami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sladkokysle #guLaoRou #bravcoveMaso #azijskaKuchyna #rychlyObed #rezance
81 zobrazení