Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Toskánske kurča so sušenými paradajkami a špenátom

Toskánske kurča / Toskánske kurča je expresné a pritom maximálne lahodné jedlo z jedinečných stredomorských ingrediencií. Jemné kúsky kuracích pŕs sa premieňajú na... Toskánske kurča je expresné a pritom maximálne lahodné jedlo z jedinečných stredomorských ingrediencií. Jemné kúsky kuracích pŕs sa premieňajú na delikátny pokrm v krémovej smotanovej omáčke s cesnakom, sušenými paradajkami, špenátom a parmezánom. Podávame ho s cestovinami, ryžou alebo haluškami – podľa chuti. Ideálne jedlo na rýchly obed či večeru, ktoré zapôsobí aj na návštevu.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Kuracie mäso Oprážané Varené Talianska kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 2 ks – kuracie prsia
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 PL – maslo
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 50 g – sušené paradajky
  • 200 ml – kurací vývar
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 50 g – strúhaný parmezán
  • 2 hrste – špenát
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezance, sušené paradajky na plátky, cesnak pretlačíme, parmezán nastrúhame.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a maslo, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a restujeme do zlatista.
  3. Pridáme paradajky a cesnak, krátko orestujeme, prilejeme vývar a smotanu, zakryjeme a varíme 10 minút.
  4. Odkryjeme, primiešame parmezán a špenát. Po zhustnutí omáčky dochutíme.
  5. Podávame s horúcimi cestovinami, ryžou alebo haluškami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#talianskeJedlo #toskanskeKurca #suseneParadajky #spenat #rychlyObed #kuracieMaso
11 zobrazení