Toskánske kurča /
Toskánske kurča je expresné a pritom maximálne lahodné jedlo z jedinečných stredomorských ingrediencií. Jemné kúsky kuracích pŕs sa premieňajú na...
Toskánske kurča je expresné a pritom maximálne lahodné jedlo z jedinečných stredomorských ingrediencií. Jemné kúsky kuracích pŕs sa premieňajú na delikátny pokrm v krémovej smotanovej omáčke s cesnakom, sušenými paradajkami, špenátom a parmezánom. Podávame ho s cestovinami, ryžou alebo haluškami – podľa chuti. Ideálne jedlo na rýchly obed či večeru, ktoré zapôsobí aj na návštevu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Oprážané
Varené
Talianska kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 2 ks – kuracie prsia
- 2 PL – olivový olej
- 1 PL – maslo
- 2 strúčiky – cesnak
- 50 g – sušené paradajky
- 200 ml – kurací vývar
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 50 g – strúhaný parmezán
- 2 hrste – špenát
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia nakrájame na rezance, sušené paradajky na plátky, cesnak pretlačíme, parmezán nastrúhame.
- Na panvici rozohrejeme olej a maslo, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a restujeme do zlatista.
- Pridáme paradajky a cesnak, krátko orestujeme, prilejeme vývar a smotanu, zakryjeme a varíme 10 minút.
- Odkryjeme, primiešame parmezán a špenát. Po zhustnutí omáčky dochutíme.
- Podávame s horúcimi cestovinami, ryžou alebo haluškami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#talianskeJedlo #toskanskeKurca #suseneParadajky #spenat #rychlyObed #kuracieMaso
14 zobrazení