Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Maďarská hubová krémová s chrumkavou slaninou

Hubová polievka / Maďarská hubová krémová s chrumkavou slaninou je výrazne ochutená polievka plná vôní byliniek, údenej slaninky a šampiňónov. Vďaka svojej sýtej... Maďarská hubová krémová s chrumkavou slaninou je výrazne ochutená polievka plná vôní byliniek, údenej slaninky a šampiňónov. Vďaka svojej sýtej konzistencii a kombinácii smotany, vína a korenín patrí k obľúbeným jedlám, ktoré zasýtia aj ako hlavné jedlo.
Obed Polievky Huby Údeniny Varené Maďarská kuchyňa
15 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – šampiňóny
  • 150 g – údená slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 250 ml – mlieko
  • 3 PL – hladká múka
  • 2 KL – sušený kôpor
  • 2 KL – tymian
  • 2 KL – mletá paprika
  • 1 KL – mleté čierne korenie
  • 1 KL – soľ
  • 100 ml – biele víno
  • 500 ml – zeleninový vývar (bujón)
  • 2 PL – kyslá smotana
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Slaninu pokrájame a opečieme do chrumkava, potom ju odložíme bokom.
  2. Do výpeku pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich, kým sa nepustia vodu.
  3. Z mlieka a múky pripravíme hladkú zátrepku a odložíme bokom.
  4. Huby preložíme na tanier, a ak treba, pridáme olej. Na tuku orestujeme cibuľu, pridáme huby späť a dochutíme korením a bylinkami.
  5. Podlejeme vínom, povaríme 5 minút, pridáme vývar a zátrepku, privedieme k varu a povaríme 10–15 minút.
  6. Na záver vmiešame kyslú smotanu a podávame posypané slaninkou s chlebom alebo haluškami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hubova #madarska #kremova #slanina #sytapolievka #smotanova #so_sampionmi
5 zobrazení