Hubová polievka /
Maďarská hubová krémová s chrumkavou slaninou je výrazne ochutená polievka plná vôní byliniek, údenej slaninky a šampiňónov. Vďaka svojej sýtej...
Maďarská hubová krémová s chrumkavou slaninou je výrazne ochutená polievka plná vôní byliniek, údenej slaninky a šampiňónov. Vďaka svojej sýtej konzistencii a kombinácii smotany, vína a korenín patrí k obľúbeným jedlám, ktoré zasýtia aj ako hlavné jedlo.
Obed
Polievky
Huby
Údeniny
Varené
Maďarská kuchyňa
15 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – šampiňóny
- 150 g – údená slanina
- 1 ks – cibuľa
- 250 ml – mlieko
- 3 PL – hladká múka
- 2 KL – sušený kôpor
- 2 KL – tymian
- 2 KL – mletá paprika
- 1 KL – mleté čierne korenie
- 1 KL – soľ
- 100 ml – biele víno
- 500 ml – zeleninový vývar (bujón)
- 2 PL – kyslá smotana
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Slaninu pokrájame a opečieme do chrumkava, potom ju odložíme bokom.
- Do výpeku pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich, kým sa nepustia vodu.
- Z mlieka a múky pripravíme hladkú zátrepku a odložíme bokom.
- Huby preložíme na tanier, a ak treba, pridáme olej. Na tuku orestujeme cibuľu, pridáme huby späť a dochutíme korením a bylinkami.
- Podlejeme vínom, povaríme 5 minút, pridáme vývar a zátrepku, privedieme k varu a povaríme 10–15 minút.
- Na záver vmiešame kyslú smotanu a podávame posypané slaninkou s chlebom alebo haluškami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hubova #madarska #kremova #slanina #sytapolievka #smotanova #so_sampionmi
5 zobrazení