Bravčová krkovička so zemiakmi /
Táto voňavá bravčová krkovička je jemne prešpikovaná cesnakom, pečená na paradajkovej šťave a podávaná s výpekovo-vínovou omáčkou. V kombinácii s...
Táto voňavá bravčová krkovička je jemne prešpikovaná cesnakom, pečená na paradajkovej šťave a podávaná s výpekovo-vínovou omáčkou. V kombinácii s maslovo-slaninovými pučenými zemiakmi ide o výdatný a chutný obed, ktorý rozvonia celú kuchyňu. Chrumkavá slanina a výrazná omáčka tvoria spolu s mäkkým mäsom dokonalý chuťový zážitok. Ideálny recept na víkend či nedeľný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Údeniny
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
80 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6
- 1000 g – bravčová krkovička
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – drvená rasca
- 6 strúčikov – cesnak
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 3 PL – olej
- 1 vetvička – rozmarín
- 1000 g – zemiaky
- 150 g – slanina
- 2 PL – maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cesnak očistíme a nakrájame na štvrtiny. Pretlak rozmiešame s vodou. Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Krkovičku vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a prešpikujeme cesnakom.
- Polejeme olejom, podlejeme paradajkovou vodou, položíme rozmarín, zakryjeme a pečieme 60 minút. Potom odkryjeme a dopiekame ešte 10–15 minút.
- Mäso vyberieme, necháme odpočívať. Výpek precedíme a redukujeme na omáčku (môžeme pridať víno).
- Zemiaky uvaríme do mäkka v osolenej vode. Medzitým opečieme slaninu do chrumkava.
- Zemiaky scedíme, pridáme maslo, slaninu s výpekom a popučíme na konzistenciu podľa chuti.
- Krkovičku nakrájame na plátky, podávame s pučenými zemiakmi a preliatu omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcovaKrkovicka #peceneMaso #puceneZemiaky #domacaKuchyna #slaninoveZemiaky #cesnakovaKrusta
10 zobrazení