Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pomaly pečené kačacie stehná s chrumkavou kožou

Kačacie stehná pečené pomaly / Pomaly pečené kačacie stehná sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Vďaka dlhej tepelnej úprave je mäso neuveriteľne jemné, šťavnaté a ľahko... Pomaly pečené kačacie stehná sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Vďaka dlhej tepelnej úprave je mäso neuveriteľne jemné, šťavnaté a ľahko sa oddelí od kosti. Záverečné dopečenie pri vyššej teplote vytvorí dokonale chrumkavú kožu. Tento jednoduchý recept s rascou a čiernym korením je ideálny na sviatočný obed aj nedeľné pohostenie. Výpek je navyše možné použiť ako cennú kačaciu masť na ďalšie varenie.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Jedlá z hydiny Dusené Pečené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
260 min tepelná úprava
130 °C
Porcie: 4

  • 4 ks – kačacie stehná
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – drvená rasca
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kačacie stehná osušíme, kožu poprepichujeme nožom a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
  2. Rúru predhrejeme na 130 °C. Stehná osolíme, okoreníme a uložíme kožou nadol do pekáča.
  3. Podlejeme deci vody, zakryjeme a pečieme 2 hodiny. Potom otočíme kožou nahor a zakryté pečieme ďalšie 2 hodiny.
  4. Na záver odokryjeme a stehná dopečieme pri 180 °C asi 15–20 minút do chrumkava.
  5. Výpek scedíme, uchováme ako kačaciu masť. Podávame s dusenou kapustou, knedľou alebo zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kacacieStehna #peceneMaso #pomalyPecenie #slovenskaKuchyna #kapustaAKnedla #slavnostnyObed
10 zobrazení