Kačacie stehná pečené pomaly /
Pomaly pečené kačacie stehná sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Vďaka dlhej tepelnej úprave je mäso neuveriteľne jemné, šťavnaté a ľahko...
Pomaly pečené kačacie stehná sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Vďaka dlhej tepelnej úprave je mäso neuveriteľne jemné, šťavnaté a ľahko sa oddelí od kosti. Záverečné dopečenie pri vyššej teplote vytvorí dokonale chrumkavú kožu. Tento jednoduchý recept s rascou a čiernym korením je ideálny na sviatočný obed aj nedeľné pohostenie. Výpek je navyše možné použiť ako cennú kačaciu masť na ďalšie varenie.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Jedlá z hydiny
Dusené
Pečené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
260 min tepelná úprava
130 °C
Porcie: 4
- 4 ks – kačacie stehná
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – drvená rasca
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kačacie stehná osušíme, kožu poprepichujeme nožom a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- Rúru predhrejeme na 130 °C. Stehná osolíme, okoreníme a uložíme kožou nadol do pekáča.
- Podlejeme deci vody, zakryjeme a pečieme 2 hodiny. Potom otočíme kožou nahor a zakryté pečieme ďalšie 2 hodiny.
- Na záver odokryjeme a stehná dopečieme pri 180 °C asi 15–20 minút do chrumkava.
- Výpek scedíme, uchováme ako kačaciu masť. Podávame s dusenou kapustou, knedľou alebo zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kacacieStehna #peceneMaso #pomalyPecenie #slovenskaKuchyna #kapustaAKnedla #slavnostnyObed
10 zobrazení