Plnené papriky a guľky /
Tento originálny recept spája obľúbené jedlá do jedného voňavého hrnca. Šťavnaté plnené papriky a mäsové guľky sa varia v bohatej...
Tento originálny recept spája obľúbené jedlá do jedného voňavého hrnca. Šťavnaté plnené papriky a mäsové guľky sa varia v bohatej paradajkovej omáčke s bylinkami a cesnakom, čím získajú výraznú stredomorskú chuť. Použitím morčacieho mäsa a čerstvých byliniek vznikne ľahší, no stále sýty pokrm. Vynikajúci na obed i večeru, s prílohou podľa chuti – od knedle po halušky.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Ryža
Mleté mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 ks – zelená paprika
- 2 ks – červená paprika
- 100 g – ryža
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 hrsť – čerstvé bylinky
- 300 g – mleté morčacie mäso
- 1 ks – vajce
- 1000 ml – pasírované paradajky
- 2 ks – väčšie paradajky
- 2 KL – cukor
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Papriky umyjeme, odrežeme vrchnú časť so stopkou a odstránime semienka.
- Ryžu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme mierne vychladnúť. Cibuľu, cesnak a bylinky nasekáme.
- Ryžu zmiešame s mäsom, vajcom, cibuľou, cesnakom, bylinkami, osolíme a okoreníme.
- Papriky naplníme mäsovou zmesou, zo zvyšného mäsa vytvoríme malé guľky.
- Do hlbokej panvice nalejeme pasírované paradajky zriedené trochou vody, pridáme nakrájané paradajky, ochutíme soľou, cukrom a korením.
- Do omáčky vložíme papriky a guľky, zakryjeme a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu.
- Podávame horúce s knedľou, haluškami, cestovinou alebo zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#plnenePapriky #masoveGulky #paradajkovaOmacka #stredomorskaKuchyna #domaciObed #lahkeJedlo
8 zobrazení