Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Plnené papriky a mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Plnené papriky a guľky / Tento originálny recept spája obľúbené jedlá do jedného voňavého hrnca. Šťavnaté plnené papriky a mäsové guľky sa varia v bohatej... Tento originálny recept spája obľúbené jedlá do jedného voňavého hrnca. Šťavnaté plnené papriky a mäsové guľky sa varia v bohatej paradajkovej omáčke s bylinkami a cesnakom, čím získajú výraznú stredomorskú chuť. Použitím morčacieho mäsa a čerstvých byliniek vznikne ľahší, no stále sýty pokrm. Vynikajúci na obed i večeru, s prílohou podľa chuti – od knedle po halušky.
Hlavné jedlá Obed Večera Zeleninové jedlá Zemiaky Ryža Mleté mäso Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 ks – zelená paprika
  • 2 ks – červená paprika
  • 100 g – ryža
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 hrsť – čerstvé bylinky
  • 300 g – mleté morčacie mäso
  • 1 ks – vajce
  • 1000 ml – pasírované paradajky
  • 2 ks – väčšie paradajky
  • 2 KL – cukor
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Papriky umyjeme, odrežeme vrchnú časť so stopkou a odstránime semienka.
  2. Ryžu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme mierne vychladnúť. Cibuľu, cesnak a bylinky nasekáme.
  3. Ryžu zmiešame s mäsom, vajcom, cibuľou, cesnakom, bylinkami, osolíme a okoreníme.
  4. Papriky naplníme mäsovou zmesou, zo zvyšného mäsa vytvoríme malé guľky.
  5. Do hlbokej panvice nalejeme pasírované paradajky zriedené trochou vody, pridáme nakrájané paradajky, ochutíme soľou, cukrom a korením.
  6. Do omáčky vložíme papriky a guľky, zakryjeme a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu.
  7. Podávame horúce s knedľou, haluškami, cestovinou alebo zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#plnenePapriky #masoveGulky #paradajkovaOmacka #stredomorskaKuchyna #domaciObed #lahkeJedlo
7 zobrazení