Zapekané kuracie prsia /
Toto výdatné zapekané jedlo spája jemné kuracie mäso, zeleninu a krémovú omáčku pod zlatistou vrstvou zemiakového pyré. Mrkva a hrášok...
Toto výdatné zapekané jedlo spája jemné kuracie mäso, zeleninu a krémovú omáčku pod zlatistou vrstvou zemiakového pyré. Mrkva a hrášok dodávajú sviežosť, smotanová omáčka zaručí jemnosť a zemiaková kaša na vrchu chytí po zapečení krásnu farbu aj chuť. Skvelý nápad na nedeľný obed, ktorý si zamiluje celá rodina. Jednoduché, no pôsobivé jedlo s domácou atmosférou.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Kuracie mäso
Dusené
Varené
Zapekané
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
45 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 800 g – zemiaky
- 100 ml – mlieko
- 2 PL – maslo
- 500 g – kuracie prsia
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – mrkva
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – tymian
- 1 PL – hladká múka
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 150 g – mrazený hrášok
- 100 g – strúhaný syr
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Rozpučíme ich s maslom, mliekom, soľou a korením na hladké pyré.
- Kuracie prsia, cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájame. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opečieme, kým sa nezatiahne.
- Pridáme mrkvu, tymian, cesnak, ochutíme a krátko restujeme. Zaprášime múkou, premiešame, prilejeme vodu a smotanu, prikryjeme a dusíme 10 minút.
- Do zmesi pridáme hrášok, krátko povaríme a odstavíme.
- Do zapekacej misy vložíme mäsovú zmes, posypeme polovicou syra, rozotrieme zemiakové pyré, posypeme zvyšným syrom a zapečieme 30 minút pri 180 °C.
- Podávame horúce, ideálne s čerstvým šalátom alebo kyslou uhorkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zapekaneJedla #kuraciePrsia #zemiakovePyre #domacaKuchyna #syrovaKrusta #nedelnyObed
12 zobrazení