Hovädzí Stroganov /
Tento Stroganov sa pripravuje netradične – pomalým pečením v rúre, čo mu dodáva výnimočne jemnú textúru a intenzívnu chuť. Hovädzie...
Tento Stroganov sa pripravuje netradične – pomalým pečením v rúre, čo mu dodáva výnimočne jemnú textúru a intenzívnu chuť. Hovädzie pliecko sa rozpadáva vidličkou, omáčka je bohato ochutená horčicou, cesnakom a smotanou. K dokonalosti ho dotvárajú samostatne pripravené šampiňóny restované na masle s cesnakom. Toto jedlo je ideálne na víkendový obed, keď si chcete dopriať skutočne poctivý recept s hlbokou chuťou.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Zeleninové jedlá
Ryža
Hovädzie mäso
Dusené
Pečené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
200 min tepelná úprava
130 °C
Porcie: 6
- 1000 g – hovädzie pliecko
- 2 PL – olej
- 5 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 6 strúčikov – cesnak
- 2 PL – hladká múka
- 2 PL – plnotučná horčica
- 750 ml – hovädzí vývar
- 200 g – kyslá smotana
- 500 g – šampiňóny
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 130 °C. Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do zlata. Odložíme bokom.
- Do výpeku dáme maslo, nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, krátko orestujeme.
- Prisypeme múku, pridáme horčicu, premiešame a prilejeme vývar. Vymiešame hladkú omáčku a vložíme späť mäso.
- Hrniec zakryjeme a dáme do rúry na 3 – 3,5 hodiny, kým mäso nebude úplne mäkké.
- Medzitým si pripravíme huby – očistíme ich a pokrájame. Na masle ich orestujeme dozlatista, pridáme cesnak a krátko prehrejeme. Odložíme bokom.
- Keď je mäso mäkké, pridáme do omáčky smotanu rozmiešanú s časťou šťavy, následne pridáme aj šampiňóny a krátko prehrejeme.
- Podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hovadziStroganov #pomalyDusene #smotanovaOmacka #peceneVliatine #sampinony #tradicneJedlo
223 zobrazení