Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Mleté hovädzie rezne na turecký spôsob s ryžou

Turecké mleté rezne / Tieto šťavnaté mleté rezne na turecký spôsob sú výnimočné tým, že sa do nich pridáva aj restované mäso a ryža.... Tieto šťavnaté mleté rezne na turecký spôsob sú výnimočné tým, že sa do nich pridáva aj restované mäso a ryža. Kombinácia dvoch spôsobov tepelnej úpravy hovädzieho mäsa, spolu s aromatickou petržlenovou vňaťou a mletým novým korením, vytvára jedinečnú chuť. Po vychladnutí sa tvarujú oválne rezne, ktoré sa následne obaľujú a vyprážajú do zlatista. Recept je netradičný, no veľmi obľúbený, vhodný na obed aj ako slávnostné pohostenie.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Zemiaky Hovädzie mäso Vyprážané Turecká kuchyňa
25 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 10

  • 60 g – ryža
  • 4 PL – olivový olej
  • 2 ks – cibuľa
  • 1000 g – hovädzie mäso
  • 1.5 KL – soľ
  • 1 KL – čierne korenie
  • 1 zväzok – petržlenová vňať
  • 0.5 PL – mleté nové korenie
  • 200 g – hladká múka
  • 4 ks – vajce
  • podľa potreby – olej na vyprážanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme polovicu mäsa, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa mäso zatiahne a rozpadne.
  4. Zmes preložíme do misky, pridáme surové mäso, uvarenú ryžu, mleté nové korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Rukou vypracujeme zmes.
  5. Zo zmesi tvarujeme oválne rezne, ktoré dáme na hodinu do chladničky schladiť.
  6. Rezne obalíme v múke a rozšľahaných vajciach a vyprážame v horúcom oleji do zlatista.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#mleteRezne #tureckaKuchyna #hovadzieMaso #domaciObed #smazeneJedla #netradicnyRecept
10 zobrazení