Bravčové rebrá na kapuste /
Toto jedlo je tradičnou pochúťkou, ktorá vynikne svojou jednoduchosťou aj chuťou. Bravčové rebrá sa najprv sprudka opečú, aby získali krásnu...
Toto jedlo je tradičnou pochúťkou, ktorá vynikne svojou jednoduchosťou aj chuťou. Bravčové rebrá sa najprv sprudka opečú, aby získali krásnu farbu a chuť, a následne sa pomaly pečú spolu s dochutenou kyslou kapustou. Výsledkom je mäkké, šťavnaté mäso, ktoré sa rozpadá od kosti, a výborne prepečená kapusta nasiaknutá chuťami výpeku. Ideálne ako víkendový obed, sviatočné pohostenie alebo poriadna večera s domácou knedľou alebo pečenými zemiakmi.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1000 g – bravčové rebrá
- 2 PL – bravčová masť
- 2 KL – údená paprika
- 1 ks – cibuľa
- 1000 g – kyslá kapusta
- 1 KL – drvená rasca
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rebrá zbavíme blany, nakrájame na menšie kusy medzi kosťami, osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Kapustu prepláchneme (ak je veľmi slaná), vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky.
- Na masti rebrá sprudka opečieme z oboch strán dozlata, asi 1 minútu na každú stranu.
- Rebrá preložíme do pekáča a posypeme paprikou z oboch strán.
- Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme rascu, kapustu a trochu korenia, restujeme asi 5 minút.
- Kapustu navrstvíme na rebrá, podlejeme pol litrom vody a pečieme v rúre pri 180 °C asi 100 minút.
- Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi, domácou knedľou alebo čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcoveRebra #kyslaKapusta #peceneJedlo #tradicnaKuchyna #nedelnyObed #domacaKuchyna
12 zobrazení