Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečená bravčová krkovička s cesnakovo-vínovou omáčkou

Pečená krkovička s omáčkou / Pečená bravčová krkovička s cesnakovo-vínovou omáčkou je dokonalým príkladom tradičného, ale zároveň rafinovaného jedla. Mäso sa pomaly pečie na cibuli... Pečená bravčová krkovička s cesnakovo-vínovou omáčkou je dokonalým príkladom tradičného, ale zároveň rafinovaného jedla. Mäso sa pomaly pečie na cibuli a cesnaku, čím získa výnimočnú chuť a šťavnatosť. Aromatická výpeková omáčka s vínom a pečeným cesnakom jedlo pozdvihne na novú úroveň. Krkovička sa výborne hodí s pečenými zemiakmi či zemiakovou kašou. Je to skvelý nápad na nedeľný obed alebo slávnostné pohostenie.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Bravčové mäso Dusené Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
100 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 6

  • 1000 g – bravčová krkovička
  • 2 ks – cibuľa
  • 2 hlavičky – cesnak
  • 1 KL – tymian
  • 3 PL – olej
  • podľa chuti – soľ, korenie, rasca
  • 300 ml – hovädzí vývar
  • 100 ml – biele víno
  • 2 PL – maslo
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu nakrájame na plátky, rozložíme na dno pekáča spolu s nelúpanými strúčikmi jednej hlavičky cesnaku.
  2. Z druhej hlavičky cesnaku odrežeme vrch, položíme na alobal, pokvapkáme olejom, pridáme tymian a zabalíme. Vložíme do rohu pekáča.
  3. Krkovičku položíme na cibuľu, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Pečieme cca 90 minút pri 200 °C.
  4. Po upečení mäso preložíme na tanier a prikryjeme alobalom. Výpek z pekáča použijeme na omáčku.
  5. Do rajnice prelejeme časť výpeku, pridáme vývar a víno, a redukujeme omáčku na polovicu objemu.
  6. Do omáčky pridáme dužinu z pečeného cesnaku, tymian a maslo. Dobre premiešame a necháme prevariť.
  7. Mäso nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a servírujeme s obľúbenou prílohou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcovaKrkovicka #peceneMaso #cesnakovaOmacka #nedeľnyObed #tradicnaKuchyna #vinaOmacka
193 zobrazení