Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové plátky s dusenou kapustou a domácou parenou knedľou

Bravčové s kapustou a knedľou / Tento tradičný slovenský recept kombinuje mäkké bravčové plátky v lahodnej omáčke, dochutenú dusenú kapustu a domácu nadýchanú knedľu. Každá zložka... Tento tradičný slovenský recept kombinuje mäkké bravčové plátky v lahodnej omáčke, dochutenú dusenú kapustu a domácu nadýchanú knedľu. Každá zložka si vyžaduje pozornosť a lásku pri príprave, no výsledok stojí za to. Sladko-kyslá kapusta vyvažuje bohatú chuť mäsa a jemná knedľa je ideálnym nosičom šťavy. Ideálne jedlo na víkend alebo sviatočný obed, ktoré rozvonia celý dom a poteší všetky generácie.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Tradičné jedlá Bravčové mäso Dusené Pečené Varené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
80 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1000 g – bravčové karé
  • 2 PL – bravčová masť alebo olej
  • 2 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 0.5 KL – čili vločky
  • 100 ml – červené víno
  • 400 ml – hovädzí vývar
  • 3 PL – hladká múka
  • podľa chuti – soľ, korenie
  • 1000 g – kyslá kapusta
  • 1 KL – rasca
  • 2 ks – bobkový list
  • 5 ks – čierne korenie celé
  • 5 ks – nové korenie
  • 2 PL – kryštálový cukor
  • 500 g – polohrubá múka
  • 2 PL – olej
  • 0.5 kocky – čerstvé droždie
  • 150 ml – vlažná voda
  • 120 ml – vlažné mlieko
  • 1 KL – kryštálový cukor
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Bravčové karé nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, narežeme po okrajoch a sprudka opečieme na tuku. Odložíme bokom.
  2. Vo výpeku orestujeme cibuľu, cesnak a čili vločky, podlejeme vínom a po chvíli vývarom. Vrátime mäso a dusíme 45 minút prikryté.
  3. Mäso opäť vyberieme, omáčku zahustíme múkou, dochutíme a plátky vložíme späť. Povaríme ešte 10 minút.
  4. Kapustu prepláchneme, ak je príliš slaná. Nakrájame, orestujeme cibuľu, pridáme kapustu, korenie, cukor a podusíme 45 minút. Na záver zahustíme múkou vo vode a ešte 10 minút prevaríme.
  5. Na kvások zmiešame droždie, cukor, vodu a mlieko. Necháme aktivovať.
  6. Do múky pridáme soľ, olej a kvások. Vypracujeme cesto a necháme 45 minút kysnúť.
  7. Z vykysnutého cesta vytvarujeme 2 knedle, necháme ich ešte 30 minút podkysnúť a následne naparujeme 20 minút.
  8. Knedle prepichneme špajľou a potrieme olejom. Servírujeme s mäsom, omáčkou a kapustou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcoveMaso #kapusta #domacaKnedla #slovenskaKuchyna #tradicnyObed #dusenemaso
12 zobrazení