Bravčové s kapustou a knedľou /
Tento tradičný slovenský recept kombinuje mäkké bravčové plátky v lahodnej omáčke, dochutenú dusenú kapustu a domácu nadýchanú knedľu. Každá zložka...
Tento tradičný slovenský recept kombinuje mäkké bravčové plátky v lahodnej omáčke, dochutenú dusenú kapustu a domácu nadýchanú knedľu. Každá zložka si vyžaduje pozornosť a lásku pri príprave, no výsledok stojí za to. Sladko-kyslá kapusta vyvažuje bohatú chuť mäsa a jemná knedľa je ideálnym nosičom šťavy. Ideálne jedlo na víkend alebo sviatočný obed, ktoré rozvonia celý dom a poteší všetky generácie.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Dusené
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
80 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1000 g – bravčové karé
- 2 PL – bravčová masť alebo olej
- 2 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 0.5 KL – čili vločky
- 100 ml – červené víno
- 400 ml – hovädzí vývar
- 3 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ, korenie
- 1000 g – kyslá kapusta
- 1 KL – rasca
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – čierne korenie celé
- 5 ks – nové korenie
- 2 PL – kryštálový cukor
- 500 g – polohrubá múka
- 2 PL – olej
- 0.5 kocky – čerstvé droždie
- 150 ml – vlažná voda
- 120 ml – vlažné mlieko
- 1 KL – kryštálový cukor
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Bravčové karé nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, narežeme po okrajoch a sprudka opečieme na tuku. Odložíme bokom.
- Vo výpeku orestujeme cibuľu, cesnak a čili vločky, podlejeme vínom a po chvíli vývarom. Vrátime mäso a dusíme 45 minút prikryté.
- Mäso opäť vyberieme, omáčku zahustíme múkou, dochutíme a plátky vložíme späť. Povaríme ešte 10 minút.
- Kapustu prepláchneme, ak je príliš slaná. Nakrájame, orestujeme cibuľu, pridáme kapustu, korenie, cukor a podusíme 45 minút. Na záver zahustíme múkou vo vode a ešte 10 minút prevaríme.
- Na kvások zmiešame droždie, cukor, vodu a mlieko. Necháme aktivovať.
- Do múky pridáme soľ, olej a kvások. Vypracujeme cesto a necháme 45 minút kysnúť.
- Z vykysnutého cesta vytvarujeme 2 knedle, necháme ich ešte 30 minút podkysnúť a následne naparujeme 20 minút.
- Knedle prepichneme špajľou a potrieme olejom. Servírujeme s mäsom, omáčkou a kapustou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcoveMaso #kapusta #domacaKnedla #slovenskaKuchyna #tradicnyObed #dusenemaso
12 zobrazení