Lokše s husacou pečeňou /
Domáce zemiakové lokše s husacou pečeňou sú tradičnou pochúťkou, ktorá nikdy nesklame. Lokše sú jemné, pružné a upečené bez kvapky...
Domáce zemiakové lokše s husacou pečeňou sú tradičnou pochúťkou, ktorá nikdy nesklame. Lokše sú jemné, pružné a upečené bez kvapky oleja, zatiaľ čo husacia pečeň sa sprudka opečie a až následne osolí, aby zostala šťavnatá. Chuť tuku z pečene sa prenesie na lokše, ktoré sa ním natierajú, čím vzniká delikátna kombinácia chuti a vône. Recept je skvelý na špeciálne príležitosti či ako súčasť sviatočného stola. Neodolateľne voňavé a výnimočne lahodné jedlo, ktoré pohladí každého gurmána.
Hlavné jedlá
Obed
Slané chuťovky
Večera
Zemiaky
Husacie mäso
Jedlá z hydiny
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 600 g – zemiaky
- 200 g – hladká múka
- 0.5 KL – soľ
- 400 g – husacia pečeň
- 4 PL – husacia alebo kačacia masť
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, očistíme a pretlačíme cez lis na zemiaky.
- Osolíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, z ktorého vytvarujeme 8 bochníčkov.
- Bochníčky rozvaľkáme na tenké lokše a na suchej panvici ich z oboch strán upečieme. Ukladáme ich na seba.
- Na panvici rozohrejeme tuk a pridáme husaciu pečeň. Restujeme ju z oboch strán asi 5 minút, potom ju preložíme na tanier a osolíme.
- Pečeň môžeme zomlieť alebo nakrájať na menšie kúsky.
- Lokše natrieme tukom z pečene, naplníme kúskami pečene, zrolujeme a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#lokse #husaciaPecen #slovenskaKuchyna #tradicnyRecept #peceneJedlo #domacePlacky
5 zobrazení