Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Domáce lokše plnené husacou pečeňou na masti

Lokše s husacou pečeňou / Domáce zemiakové lokše s husacou pečeňou sú tradičnou pochúťkou, ktorá nikdy nesklame. Lokše sú jemné, pružné a upečené bez kvapky... Domáce zemiakové lokše s husacou pečeňou sú tradičnou pochúťkou, ktorá nikdy nesklame. Lokše sú jemné, pružné a upečené bez kvapky oleja, zatiaľ čo husacia pečeň sa sprudka opečie a až následne osolí, aby zostala šťavnatá. Chuť tuku z pečene sa prenesie na lokše, ktoré sa ním natierajú, čím vzniká delikátna kombinácia chuti a vône. Recept je skvelý na špeciálne príležitosti či ako súčasť sviatočného stola. Neodolateľne voňavé a výnimočne lahodné jedlo, ktoré pohladí každého gurmána.
Hlavné jedlá Obed Slané chuťovky Večera Zemiaky Husacie mäso Jedlá z hydiny Pečené Varené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 600 g – zemiaky
  • 200 g – hladká múka
  • 0.5 KL – soľ
  • 400 g – husacia pečeň
  • 4 PL – husacia alebo kačacia masť
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, očistíme a pretlačíme cez lis na zemiaky.
  2. Osolíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, z ktorého vytvarujeme 8 bochníčkov.
  3. Bochníčky rozvaľkáme na tenké lokše a na suchej panvici ich z oboch strán upečieme. Ukladáme ich na seba.
  4. Na panvici rozohrejeme tuk a pridáme husaciu pečeň. Restujeme ju z oboch strán asi 5 minút, potom ju preložíme na tanier a osolíme.
  5. Pečeň môžeme zomlieť alebo nakrájať na menšie kúsky.
  6. Lokše natrieme tukom z pečene, naplníme kúskami pečene, zrolujeme a podávame.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#lokse #husaciaPecen #slovenskaKuchyna #tradicnyRecept #peceneJedlo #domacePlacky
5 zobrazení