Kurací Stroganov /
Kurací Stroganov je jemnejšia, no rovnako lahodná verzia klasického hovädzieho Stroganova. Táto verzia spája šťavnaté kuracie kúsky so smotanovo-horčicovou omáčkou...
Kurací Stroganov je jemnejšia, no rovnako lahodná verzia klasického hovädzieho Stroganova. Táto verzia spája šťavnaté kuracie kúsky so smotanovo-horčicovou omáčkou a dusenými šampiňónmi. Vďaka jednoduchej príprave a bohatým chutiam ide o ideálne jedlo na rodinný obed aj rýchlu večeru. Zmes chutí cesnaku, masla, smotany a vývaru vytvára delikátnu omáčku, ktorú si môžete vychutnať s ryžou, cestovinou alebo zemiakovou slamou. Skutočne výdatné a uspokojujúce jedlo pre každú príležitosť.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Tradičné jedlá
Kuracie mäso
Dusené
Oprážané
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 PL – maslo
- 2 strúčiky – cesnak
- 600 g – kuracie prsia
- 1 ks – cibuľa
- 200 g – šampiňóny
- 500 ml – mäsový vývar
- 200 g – kyslá smotana
- 1 PL – francúzska horčica
- podľa chuti – soľ, korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, cesnak prelisujeme, cibuľu nasekáme nadrobno, šampiňóny očistíme a nakrájame.
- Na 2 lyžiciach masla krátko restujeme cesnak, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a opečieme dozlatista, potom ho vyberieme z panvice.
- Do panvice pridáme zvyšné maslo, orestujeme cibuľu a pridáme šampiňóny. Restujeme ich do zlatista, podlejeme vývarom a vrátime mäso späť. Varíme 10 minút.
- Časť vývaru odoberieme, rozmiešame v ňom smotanu a horčicu, zmes pridáme k Stroganovu a krátko zavaríme, potom odstavíme.
- Podávame s ryžou, cestovinou, haluškami alebo zemiakovou slamou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciStroganov #rychlyObed #sampinony #smotanovaOmacka #kuracieMaso #klasikaNaStole
37 zobrazení