Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hovädzie na víne s domácimi zemiakovými knedličkami

Hovädzie na víne s knedličkami / Hovädzie ragú na víne s domácimi zemiakovými knedličkami je jedlo, ktoré nadchne každého milovníka klasiky s moderným nádychom. Mäkké kúsky... Hovädzie ragú na víne s domácimi zemiakovými knedličkami je jedlo, ktoré nadchne každého milovníka klasiky s moderným nádychom. Mäkké kúsky hovädzieho mäsa dusené v aromatickej omáčke s červeným vínom a koreninami vytvárajú harmonický základ tohto receptu. Zemiakové knedličky sú príjemne mäkké, omastené maslom a ideálne dopĺňajú chuť šťavy. Vhodné ako víkendový obed, ktorý si zaslúži čas aj pozornosť. Každý sústo je kombináciou domácej pohody a bohatej chuti.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Hovädzie mäso Dusené Varené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1000 g – hovädzie zadné
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 2 ks – bobkový list
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 KL – mletá paprika
  • 200 ml – červené víno
  • 500 ml – hovädzí vývar
  • podľa chuti – soľ, korenie
  • 1000 g – zemiaky
  • 300 g – hladká múka
  • 1 ks – vajce
  • 1 KL – soľ
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • trochu – maslo
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Jeden zemiak si odložíme na neskôr.
  2. Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Na oleji ho orestujeme do zatiahnutia, potom odložíme bokom.
  3. V tom istom hrnci orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak a paradajkový pretlak, následne vrátime mäso späť a podlejeme vínom.
  4. Po piatich minútach pridáme koreniny, bobkový list, prilejeme vývar a dusíme prikryté na miernom ohni približne 2 hodiny.
  5. Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, muškátový oriešok a vypracujeme cesto.
  6. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré rozkrájame na knedličky a varíme ich v osolenej vode 15 minút. Potom ich scedíme a premiešame s roztopeným maslom.
  7. Na záver do mäsa pristrúhame odložený zemiak a povaríme ešte 10 minút.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hovadzieNaVine #dusenemaso #zemiakoveKnedlicky #domacaKuchyna #nedelnyObed #klasickaReceptura
8 zobrazení