Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé kuracie krídelká z rúry bez vyprážania

Kuracie krídelká z rúry / Tieto chrumkavé kuracie krídelká pripravíte bez vyprážania, no s výsledkom, ktorý vás prekvapí. Tajomstvo spočíva v jednoduchom použití kypriaceho prášku... Tieto chrumkavé kuracie krídelká pripravíte bez vyprážania, no s výsledkom, ktorý vás prekvapí. Tajomstvo spočíva v jednoduchom použití kypriaceho prášku a správnej technike pečenia pod grilom. Nie je potrebné žiadne obaľovanie ani olej, a predsa budú krídelká extra chrumkavé zvonka a šťavnaté zvnútra. Skvelé ako pochúťka k filmu, večera pre celú rodinu alebo ako domáce občerstvenie na párty. Navyše ich môžete obaliť v obľúbenej omáčke pre ďalší chuťový zážitok.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Tradičné jedlá Kuracie mäso Grilované Zapekané Slovenská kuchyňa
5 min príprava
25 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4

  • 1000 g – kuracie krídla
  • 1.5 KL – soľ
  • 1 balíček – kypriaci prášok
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Krídelká dobre umyjeme, osušíme papierovou utierkou a odrežeme špičky, ktoré môžeme použiť do vývaru.
  2. Každé krídelko rozdelíme v kĺbiku na dve časti a vložíme ich do misky.
  3. Posypeme ich soľou a kypriacim práškom a rukami dobre premiešame, aby sa všetky kúsky rovnomerne obalili.
  4. Krídelká poukladáme na mriežku položenú na plech a necháme ich 12 hodín odstáť v chladničke.
  5. Na druhý deň rúru predhrejeme na 200 °C s grilovacou funkciou a mriežku v rúre umiestnime približne 20 cm pod gril.
  6. Krídelká presunieme pod gril a každých 5 minút ich otočíme. Pečieme spolu 25 minút – otočíme ich teda 4-krát.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieKridelka #peceneBezOleja #grilovanie #rychlaVecera #kuracieMaso #chrumkaveJedlo
9 zobrazení