Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pikantné kuracie soté s paprikou a cesnakom

Kuracie soté / Toto pikantné kuracie soté je rýchle a pritom výnimočne chutné jedlo, ktoré si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Vďaka kombinácii... Toto pikantné kuracie soté je rýchle a pritom výnimočne chutné jedlo, ktoré si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Vďaka kombinácii čerstvej čili papričky, kapie a cesnaku vzniká aromatická omáčka s jemne ohnivým charakterom. Príprava nezaberie veľa času, no výsledok prekvapí svojou intenzívnou chuťou. Mäso zostáva šťavnaté a spolu s dusenou ryžou a volským okom na vrchu tvorí ideálny obed alebo večeru. Toto jedlo osloví každého, kto má rád pikantné, ale vyvážené chute.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Tradičné jedlá Kuracie mäso Oprážané Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – kuracie prsia
  • 2 PL – olej
  • 0.5 KL – soľ
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 1 ks – čili paprička
  • 1 ks – kápia
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 200 ml – kurací vývar
  • 1 ČL – kukuričný škrob
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a na lyžici oleja ho restujeme pod pokrievkou, až kým sa nezatiahne.
  2. Osolíme, okoreníme a ďalej restujeme, kým sa mäso jemne nezafarbí do zlata, potom ho vyberieme z panvice.
  3. Do tej istej panvice pridáme druhú lyžicu oleja, nasekanú čili a nakrájanú kapiu. Krátko orestujeme.
  4. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, ktorý restujeme len krátko, a následne prilejeme kurací vývar.
  5. Po zovretí vývaru vložíme späť mäso, stiahneme plameň a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.
  6. Nakoniec pridáme škrob rozmiešaný vo vode a varíme ešte 5 minút bez pokrývky.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieSote #pikantneJedlo #rychlyObed #kuracieMaso #cesnak #kapia
8 zobrazení