Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Marinované bravčové mäso na grécky spôsob

Grécke bravčové mäso / Marinované kúsky bravčového mäsa s vôňou gréckych byliniek sú ideálnou voľbou na grilovanie alebo prípravu na panvici. Ich chuť je... Marinované kúsky bravčového mäsa s vôňou gréckych byliniek sú ideálnou voľbou na grilovanie alebo prípravu na panvici. Ich chuť je intenzívna, svieža a pripomína leto na juhu Európy. Skvele sa hodia k zeleninovým prílohám či pita chlebu.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Bravčové mäso Grilované Grécka kuchyňa
20 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 500 g – bravčové stehno
  • 500 g – bravčová krkovička
  • 1 PL – olivový olej
  • 50 ml – biely vínny ocot
  • 2 KL – soľ
  • 0.25 KL – mleté nové korenie
  • 1 KL – drvená rasca
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – tymian
  • 1 PL – oregano
  • trochu – olivový olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso pokrájame na menšie kocky s rozmerom približne 2×2 cm.
  2. V miske zmiešame olej, vínny ocot, koreniny, bylinky a prelisovaný cesnak na marinádu.
  3. Do marinády pridáme mäso, prikryjeme a necháme odležať v chladničke 2 až 3 hodiny.
  4. Kúsky mäsa napichneme na drevené špajle s miernymi rozostupmi.
  5. Na grilovacej panvici mäso opekáme 8 až 10 minút, priebežne otáčame a pokvapkáme olejom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #greckejedlo #grilovanie #marinovane #letnejedlo #rychlaVecera #stredomorskaKuchyna
55 zobrazení