Grécke bravčové mäso /
Marinované kúsky bravčového mäsa s vôňou gréckych byliniek sú ideálnou voľbou na grilovanie alebo prípravu na panvici. Ich chuť je...
Marinované kúsky bravčového mäsa s vôňou gréckych byliniek sú ideálnou voľbou na grilovanie alebo prípravu na panvici. Ich chuť je intenzívna, svieža a pripomína leto na juhu Európy. Skvele sa hodia k zeleninovým prílohám či pita chlebu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bravčové mäso
Grilované
Grécka kuchyňa
20 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 500 g – bravčové stehno
- 500 g – bravčová krkovička
- 1 PL – olivový olej
- 50 ml – biely vínny ocot
- 2 KL – soľ
- 0.25 KL – mleté nové korenie
- 1 KL – drvená rasca
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – tymian
- 1 PL – oregano
- trochu – olivový olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso pokrájame na menšie kocky s rozmerom približne 2×2 cm.
- V miske zmiešame olej, vínny ocot, koreniny, bylinky a prelisovaný cesnak na marinádu.
- Do marinády pridáme mäso, prikryjeme a necháme odležať v chladničke 2 až 3 hodiny.
- Kúsky mäsa napichneme na drevené špajle s miernymi rozostupmi.
- Na grilovacej panvici mäso opekáme 8 až 10 minút, priebežne otáčame a pokvapkáme olejom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #greckejedlo #grilovanie #marinovane #letnejedlo #rychlaVecera #stredomorskaKuchyna
55 zobrazení