Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečené kuracie stehná na zeleninovom základe

Kuracie na zelenine / Tento jednoduchý a pritom výnimočne chutný recept spája kuracie stehná s pečenou koreňovou zeleninou. Príprava je rýchla a všetko sa... Tento jednoduchý a pritom výnimočne chutný recept spája kuracie stehná s pečenou koreňovou zeleninou. Príprava je rýchla a všetko sa pečie na jednom plechu, čo ušetrí čas aj riady. Vhodné na všedný deň aj nedeľný obed.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Tradičné jedlá Kuracie mäso Pečené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – zemiaky
  • 4 ks – mrkva
  • 2 ks – červená cibuľa
  • 4 PL – olivový olej
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – rozmarín
  • 4 ks – kuracie stehná horné
  • 1 KL – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru rozohrejeme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Na plech rozložíme nakrájané zemiaky, mrkvy a cibuľu. Pokvapkáme olejom, ochutíme korením a premiešame.
  3. Na zeleninu položíme kuracie stehná kožou hore, ochutíme a pokvapkáme olejom.
  4. Pečieme pri 180°C asi 50 minút do chrumkava.
  5. Podávame s nakladanou alebo čerstvou zeleninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#pecenekura #kuraciestehna #zelenina #pecenejedla #rychlyobed #slovenskakuchyna #jednoduchejedla
13 zobrazení