Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Morčacie prsia v krémovej omáčke na spôsob sviečkovej

Morčacie na sviečkovej / Tento recept je modernou, no poctivou verziou klasickej sviečkovej. Jemné morčacie mäso dusené v aromatickej zeleninovej omáčke s horčicou a... Tento recept je modernou, no poctivou verziou klasickej sviečkovej. Jemné morčacie mäso dusené v aromatickej zeleninovej omáčke s horčicou a smotanou vytvára výborný obed, ktorý sa výborne hodí k ryži, knedli či zemiakovej kaši.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Morčacie mäso Dusené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
80 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – morčacie prsia
  • 2 PL – olej
  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – mrkva
  • 0.25 ks – zeler
  • 1 ks – petržlen
  • 400 ml – kurací vývar
  • 1 PL – horčica
  • 1 štipka – kurkuma
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 1 KL – cukor
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Morčacie mäso pokrájame na kocky, zeleninu nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Mäso orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, odložíme bokom.
  3. Vo výpeku na masle restujeme zeleninu, pridáme vývar a dusíme.
  4. Zeleninu rozmixujeme, pridáme horčicu, kurkumu, zvyšnú mrkvu a mäso. Dusíme 45 - 60 minút.
  5. Na záver pridáme smotanu, dochutíme a varíme odkryté ešte 10 minút, kým omáčka zhustne.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#morcaciemaso #svieckova #kremoveomacky #slovenskakuchyna #dusenemaso #tradicnejedlo #obedovajedla
10 zobrazení