Morčacie na sviečkovej /
Tento recept je modernou, no poctivou verziou klasickej sviečkovej. Jemné morčacie mäso dusené v aromatickej zeleninovej omáčke s horčicou a...
Tento recept je modernou, no poctivou verziou klasickej sviečkovej. Jemné morčacie mäso dusené v aromatickej zeleninovej omáčke s horčicou a smotanou vytvára výborný obed, ktorý sa výborne hodí k ryži, knedli či zemiakovej kaši.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Morčacie mäso
Dusené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
80 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – morčacie prsia
- 2 PL – olej
- 2 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – mrkva
- 0.25 ks – zeler
- 1 ks – petržlen
- 400 ml – kurací vývar
- 1 PL – horčica
- 1 štipka – kurkuma
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 1 KL – cukor
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Morčacie mäso pokrájame na kocky, zeleninu nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno.
- Mäso orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, odložíme bokom.
- Vo výpeku na masle restujeme zeleninu, pridáme vývar a dusíme.
- Zeleninu rozmixujeme, pridáme horčicu, kurkumu, zvyšnú mrkvu a mäso. Dusíme 45 - 60 minút.
- Na záver pridáme smotanu, dochutíme a varíme odkryté ešte 10 minút, kým omáčka zhustne.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#morcaciemaso #svieckova #kremoveomacky #slovenskakuchyna #dusenemaso #tradicnejedlo #obedovajedla
14 zobrazení